Sparklingpeople login

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Social Login

Wist je dat de eerste paar seconden cruciaal zijn voor het maken van een goede eerste indruk? We bepalen de eerste seconden van een ontmoeting namelijk al wat we van iemand vinden. Dit gaat onbewust en is lastig om in een korte periode nog te veranderen. Een sollicitatiegesprek is een momentopname, dus zorg ervoor dat je meteen je beste kant laat zien. Hier volgen wat tips over hoe jij een goede eerste indruk achterlaat!

Bij Sparkling People kijken we niet alleen naar opleiding en werkervaring. Nee. We vinden iemands persoonlijkheid en uitstraling mínstens zo belangrijk. En laat dit nou net iets zijn wat je goed kunt voorbereiden! In de volgende punten geven we aan waar wij op letten bij het uitzoeken van potentiele kandidaten:

1. Gebruik expressies

Het klinkt misschien afgezaagd, maar het werkt wel. Mensen die lachen, zien er toegankelijker uit. Expressie is erg belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de mensen die veel expressies gebruiken, eruit zien alsof ze makkelijker te peilen zijn. Vertel wat je denkt, laat zien hoe je je voelt en probeer gewoon jezelf te zijn!

2. Er verzorgd uitzien

Tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Dit betekent: geen slippers, broeken met gaten of crop tops. Een jeans en truitje zijn prima! Het hangt natuurlijk af van de functie waarvoor je solliciteert. Soms wordt het op prijs gesteld als je wat netter gekleed gaat: een overhemd, of blouse zijn dan aanraders.

3. Houding

Rechtop staan, schouders naar achteren en een stevige handdruk geven! Het zijn kleine details, die veel effect kunnen hebben. Voor veel mensen is een slappe handdruk een afknapper. Het is een kleine moeite om nét wat meer kracht te zetten. Op deze manier straal je ook zelfverzekerdheid uit. Iets wat zeker gewaardeerd wordt door de werkgever.

4. Stel vragen

Het is fijn als je gelijk bij binnenkomst al een gesprek hebt. Maak een opmerking over je reis, het gebouw, of iets anders. Wees niet bang om vragen te stellen en op deze manier een gesprek gaande te houden. Dit zorgt voor een goede eerste indruk!

5. Ga alleen naar het sollicitatiegesprek

Het kan vertrouwd aanvoelen wanneer een vriend - of misschien zelfs je moeder :-) - meegaat maar dit laat niet zo een goede indruk achter. Door de jaren heen hebben we verschillende gekke situaties meegemaakt. Niet alleen moeders, maar ook honden of kinderen worden meegenomen. We begrijpen dat dit soms door overmacht niet anders kan, maar probeer sollicitatiegesprekken zo in te plannen dat dit niet hoeft.

Sollicitatiegesprekken zijn spannend, maar bedenk dat het ook maar mensen zijn die tegenover je zitten. Wees vooral jezelf en onthoud: ze hebben jou nodig!

Onderdeel uitmaken van Sparkling People?


Schrijf je online in
Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures.

Solliciteer op vacatures bij leuke werkgevers
Zorg dat je opvalt met een sprankelende motivatie.

Leer ons kennen in een persoonlijk gesprek
Ontdek of we bij elkaar passen.

Laat ons contact leggen met leuke bedrijven
Wij zorgen ervoor dat jij bij sprankelende werkgevers aan tafel komt.

Laat een verbluffende indruk achter
Zorg dat je sprankelend overkomt!

Wil jij onderdeel uitmaken van Sparkling People of heb je vragen?
Bel 023-7440504  

Stuur even een appje of Neem contact op!

Social Media

Volg Sparklingpeople op je favoriete social media kanalen.

Volg ons op:

     

Contact Informatie

Contact opnemen met Sparklingpeople kan op de volgende manieren:
  info@sparklingpeople.nl
 023 - 7440504