Quiet quitting: Waarom stilstaan het nieuwe vooruitgaan is

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 17-05-2024

2 Minuten

247 Keer bekeken

In de wereld van banenjachten en carrièrewendingen, is er de trend 'quiet quitting'. Ja, je leest het goed. Na jaren van baan naar branche hoppen, waarbij iedereen zijn baan sneller opzegde dan je "opzegtermijn" kunt roepen, is er nu een tegenbeweging. En die beweging heeft een boodschap: misschien is het gras aan de overkant toch niet groener.


Quiet quitting, wat is het?

Quiet quitting is het idee dat je niet bij elke tegenslag of verveling meteen je LinkedIn profiel moet bijwerken en sollicitatiebrieven moet gaan versturen. In plaats daarvan, neem even de tijd om te overdenken wat je echt wilt en misschien zelfs te investeren in je huidige rol. Schokkend, we weten het.


Waarom nu?

In een tijd waarin carrièremogelijkheden eindeloos lijken en de volgende beste kans slechts een LinkedIn-bericht ver is, is het verleidelijk om constant van baan te wisselen. Maar een moment van reflectie kan onthullen dat een sprong in het diepe soms meer risico's met zich meebrengt dan voordelen. Velen ontdekken dat diepgaande kennis van hun huidige rol en bedrijf niet alleen meer zekerheid biedt, maar ook betere kansen voor groei en vooruitgang binnen wat al bekend is. Quiet quitting moedigt aan om te investeren in de lange termijn, in plaats van te jagen op snel plezier. 


De voordelen van niet opzeggen

Quiet quitting kan leiden tot onverwachte voordelen zoals het opbouwen van diepere relaties op de werkvloer, het verkrijgen van expertise en, je raadt het al, misschien zelfs een promotie omdat je hebt laten zien dat je stabiliteit en trouw waardeert in het tijdperk van vluchtigheid.


En wat nu?

Dus voordat je de volgende keer in een opwelling je baas een "I quit" cake stuurt, neem even de tijd om te bedenken of je niet deel wilt uitmaken van deze nieuwste trend genaamd quiet quitting. Wie weet, misschien is blijven zitten wel het nieuwe opstaan!


Mocht je toch oren hebben naar een nieuwe baan? Bekijk hier onze vacatures!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?