Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan...

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 13-08-2024

3 Minuten

92 Keer bekeken

Betrap je jezelf erop dat je steeds vaker naar je beeldscherm staart en de minuten tot 17:30uur aan het aftellen bent? Of merk je dat je meer wilt doen, maar daar geen ruimte voor is? Dan is het tijd om na te denken over een nieuwe baan. In deze blog lees je de belangrijkste signalen die aangeven dat het tijd is om je vleugels te spreiden. 


Laten we beginnen met het feit dat het wisselen van baan altijd lastig is, en altijd zal blijven. Je hebt namelijk met een reden voor je huidige functie en bedrijf gekozen. Misschien was het gevoel aan het begin wel heel erg goed. Of ben je ondertussen onderdeel van het meubilair geworden. Je zal altijd te maken krijgen met een hoop "pro's and con's". Het belangrijkste is om signalen te blijven herkennen, en er vervolgens iets mee te doen.


Nu hoor ik je zeggen: "Aan wat voor soort signalen moet ik denken?". 

Dit kan per persoon, functie en bedrijf sterk verschillen. Maar mocht je onderstaande signalen opmerken, weet je dat het tijd is om een nieuwe baan te overwegen:

  • Je voelt je niet gewaardeerd

Een grote frustratie, die vaak niet geuit wordt op de werkvloer. Je werkt jezelf in het zweet, maar ontvangt geen waardering. Je voelt je niet gezien en verliest uiteindelijk het vertrouwen in jezelf. Zonde! Want je levert wel degelijk een grote bijdrage aan het bedrijf.

  • Je valt in slaap achter je bureau

Ah! Verveling... Een bekend fenomeen op de werkvloer. Maar ook een fenomeen wat veel zegt. Want als je je echt verveelt, is het tijd voor een andere baan. Blijf wel realistisch, want ligt het aan jou of heb je er al alles aan gedaan om wakker te blijven? 

  • Je hebt het plafond bereikt

Werk moet uitdagend zijn. En uitdaging is voor iedereen anders. De ene vindt uitdaging in iets kleins, de ander ziet een presentatie voor 200+ man als uitdaging. Belangrijk is dat er bij je huidige baan ruimte voor is, en dat je het plafond niet al bereikt hebt. 

  • Je bent geen eeuwige leerling meer

Naast uitdaging is ontwikkeling ook enorm belangrijk in je werkende leven. Hoe langer je stil staat, des te groter de kans op verveling. En verveling moet je zien te voorkomen. Bedenk voor jezelf wat je nog zou willen leren, en vraag je vervolgens af of dit binnen je huidige baan kan. 


Onze tip:

Ervaar je een van bovenstaande signalen? Sta hier dan bij stil. 

Komt dit door mijn eigen houding? Of ligt dit buiten mijn invloed?


Ga vervolgens het gesprek aan. 

Word je gehoord en gaan ze ermee aan de slag? Of wordt er niet zoveel mee gedaan?


Als dat laatste het geval is, raden wij aan om met ons in gesprek te gaan!

Samen ontdekken we waar jij echt gelukkig van wordt en doen we er alles aan om te zorgen dat jij weer naar je werk gaat met een grote glimlach. 


Benieuwd naar onze recruiters?

Maak hier kennis met ze!


Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?