In welke regio zoek je werk?

Meer opties

Dienstverband

Meer opties

Wat voor werk zoek je?

Meer opties

Salaris

Opleiding

Meer opties

Alle vacatures die aan je zoekvoorkeuren voldoen worden hieronder weergeven.

Wij zijn op zoek naar nieuwe inkopers! Durf jij keuzes te maken en ben jij scherp in onderhandelingen? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hieronder staan alle Inkoop vacatures voor jou op een rijtje!

1 vacatures gevonden

Productmanager in omgeving Schagen

€3250 - €4250 per maand
Schagen
Fulltime, Part-time

Op zoek naar een dynamische baan in de technische sector? Zoek niet verder! Voor een leuke werkgever zijn wij op zoek naar een Productmanager die het assortiment graag wil optimaliseren. Bekijk snel of deze vacature in omgeving Schagen iets voor jou is!

Een inkoper is verantwoordelijk voor de inkoop van goederen of diensten bij leveranciers voor de eigen organisatie. De inkoper heeft daarom een belangrijke rol binnen de supply chain van het bedrijf.  Supply Chain Management is het beheren en optimaliseren van de gehele keten van goederen en diensten, van de leverancier tot aan de klant.

Soorten inkoopfuncties

Er zijn veel verschillende soorten inkoopfuncties. De functies kunnen verschillen door het doel dat bereikt moet worden, het ervaringsniveau dat vereist is of het wel of niet leidinggeven aan andere. Op de inkoopafdeling wordt er onderscheid gemaakt tussen de strategische, tactische en operationele inkoop:

  • Strategische inkoop: heeft te maken met het opstellen en naleven van doelstellingen met betrekking tot de inkoop;
  • Tactische inkoop: dit komt neer op het vaststellen van de behoefte en het onderhouden van een goede relatie met de leveranciers;
  • Operationele inkoop: dit betreft het daadwerkelijk plaatsen van orders en het zo goed mogelijk laten functioneren van de organisatorische kant van de inkoop.

Wat zijn de werkzaamheden van een inkoper?

De taken van een inkoper verschillend natuurlijk per functie. Hieronder staan een aantal taken omschreven waar de meeste inkopers zich dagelijks mee bezig houden. 

Inkoopbeleid

Je ontwikkelt inkoopplannen voor je organisatie of bedrijf. Daarbij ga je bijvoorbeeld na welke producten interessant zijn voor het bedrijf. Daarnaast onderzoek je ook of er een manier is om de kosten van het inkopen omlaag te krijgen. Verder moet je bijvoorbeeld in je strategie rekening houden met bepaalde aspecten die veel invloed hebben op de vraag naar jouw product of dienst. Daarom heb jij de verantwoordelijkheid om er altijd voor te zorgen dat er op elk moment voldoende voorraad aanwezig is.

Op zoek naar producten, diensten en leveranciers

Om het inkoopbeleid goed te kunnen doorvoeren is het van groot belang dat er wordt uitgezocht met welke partijen jij het beste kan samenwerken tijdens het inkoopproces. Hierbij komt het bij sommige functies voor dat je bijvoorbeeld naar het buitenland moet reizen. Dit geeft een enorme avontuurlijke twist aan jouw baan! Heb je het geschikte product gevonden? Dan ben jij degene die in onderhandeling gaat met de leverancier en bepaalt of de prijs-kwaliteitverhouding goed genoeg is. Naast deze zoektocht ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe trends in de markt, zodat je snel kan reageren op veranderingen.

Jij houdt je verschillende inkoopactiviteiten bij in de administratie. Alle informatie over bijvoorbeeld de leveranciers, producten, samenwerkingen en voorraden moeten hierin bijgehouden worden. 

Kunnen wij jou helpen in jouw zoektocht naar werkgeluk?

Zoals eerder benoemd zijn er veel verschillende soorten functies. Bij ons kan je aan de slag als Inkoper, Trader of Project Engineer. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in deze richting? Neem dan even een kijkje tussen onze Inkoop vacatures in de Randstad en solliciteer direct. Heb je nog vragen over de functies of wat het beste voor jou is, stuur dan gerust een berichtje naar een van onze recruiters.

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?