Het onboardingsprocess van een recruitment stagiaire op Bali

Auteur: Veere Halling

Geplaatst op: 02-03-2022

3 Minuten

1106 Keer bekeken

Hoi! Ik ben Veere Halling, 21 jaar en ik ben nu precies twee weken geleden gestart bij Sparkling People als recruitment stagiaire. Ik studeer International Business aan de Hogeschool van Utrecht. Deze studie is eigenlijk een mix van commerciële economie en bedrijfskunde: een brede studie dus. Ik ben deze studie gaan doen, omdat ik merkte dat internationaal werken mij erg trekt.  

Verder kwam ik er tijdens een eerdere stage en later in mijn studie achter dat ik energie krijg van werken met mensen. Zo ben ik in contact gekomen met Sparkling People en werk ik nu bij Sparkling People als recruitment stagiair, vanaf Bali!

Ik werk hier samen met team Bali voor de Nederlandse markt. Dit betekent, met 7 uur tijdsverschil, dat mijn werkdag er misschien net iets anders uitziet wanneer je die vergelijjkt met een werkdag van iemand in Nederland.

Maar hoe ziet mijn dag er dan uit?

In de ochtend heb ik de tijd om te genieten van het feit dat ik op Bali ben. Ik probeer dan te sporten, een surfles te nemen of af en toe gewoon eens lekker te relaxen aan het zwembad.

Daarnaast moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. De eerste vier weken dat ik hier ben, ga ik mij vooral bezighouden met het afronden en voltooien van mijn onboardingsschema als recruitment stagiaire.

Tijdens mijn eerste week…

Op kantoor heb ik mij vooral gefocust op het bijwonen van kennissessies. Dit zijn meetings met verschillende mensen die bij Sparkling People werken, en die mij wat vertelden over de missie, visie, strategieën en nog veel meer onderwerpen. Ik vond dit een hele leerzame en fijne manier om zowel het bedrijf als het recruitment vak te leren kennen. En natuurlijk ook om mijn collega’s te ontmoeten, fysiek of digitaal.

Tijdens mijn tweede week, en de komende week…

Rond ik de laatste kennissessies af en ga ik mij actiever focussen op het meeluisteren bij gesprekken tussen kandidaten en mijn collega’s. Ook begin ik zelf met het benaderen van eventuele kandidaten.

Verder heb ik sinds deze week ook vacatures op mijn eigen naam staan, wat inhoudt dat ik vanaf deze week actiever kan gaan zoeken voor mijn eigen vacatures, in plaats van het zoeken naar kandidaten voor vacatures van mijn collega’s. Op deze manier kan ik het beste de vraag vanuit bedrijven begrijpen. Zo leer je waarom sommige kandidaten goed bij een functie passen en waarom andere kandidaten ergens anders beter tot hun recht komen.

Tijdens de laatste twee weken…

Hoop ik genoeg te hebben ´s om steeds meer aanvragen zelf op te pakken en steeds zelfstandiger aan de slag te kunnen gaan!

Ben je benieuwd wat mij en mijn collega´s bezighoudt hier op Bali? Voeg ons toe op LinkedIn, daar houden wij je graag op de hoogte!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?