Werken als Accountmanager - Sparkling People

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 08-03-2022

3 Minuten

1085 Keer bekeken

Zou jij graag accountmanager willen worden maar weet je niet precies wat het inhoudt? Begrijpelijk! De term ‘accountmanager’ is nogal breed en daardoor kan het verwarrend zijn wat voor taken je vaak uitvoert als accountmanager en waar je zoal mee bezig zal zijn op een gemiddelde werkdag. In deze blog vat ik samen waar jij mee bezig zal zijn als accountmanager, maar ga ik ook de diepte in over gemiddelde salarissen en de functie eisen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Accountmanager…. Wat houdt dit nu eigenlijk in?

Als accountmanager zal je in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn voor een handjevol klanten van het bedrijf waar jij voor werkt. Je zorgt ervoor dat de klanten ten alle tijden goed worden ondersteund wanneer er eventuele problemen ontstaan, maar je denkt ook actief mee over toekomstige kansen voor de klanten. Je gaat als accountmanager investeren in een goede relatie met elke klant, je zoomt in op individuele wensen en uiteindelijk wil je dat de klanten van het bedrijf altijd op jou kunnen rekenen wanneer nodig.

Als Accountmanager toon je lef, ondernemerschap en laat je geen kans onbenut. Ook adviseer jij de potentiële relaties (prospects) op het gebied van uitzenden, payroll en HR dienstverlening. Hiernaast is het belangrijk dat je in staat bent om commerciële resultaten te realiseren én je bent oplossingsgericht.

Als accountmanager is er momenteel veel werk te vinden. Veel bedrijven hebben accountmanagers nodig, gezien zij erg belangrijk zijn om klanten te binden. Je zal als accountmanager dus werk vinden in bijna alle branches.

Taken

Per bedrijf verschilt het wat de accountmanager(s) uitvoeren, maar in het algemeen staan er wel een aantal taken vast waar jij je mee bezig zal houden als accountmanager:

  • Je onderhoudt contact met de klanten van het bedrijf waarvoor je werkt;
  • Je overlegt plannen met het bedrijf op veel verschillende vlakken (meer omzet, minder kosten, efficiënter werken, etc);
  • Je helpt de klanten met hun targets bereiken en je geeft advies aan;
  • Je maakt rapportages voor het bedrijf;
  • Je belt veel, maar zal ook veel bezig zijn met e-mails versturen. Good communication is key;
  • Je onderzoekt de markt van de verschillende klanten en houdt je bezig met toekomstige kansen voor het bedrijf.

Salaris

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat je ongeveer zal verdienen wanneer je als accountmanager gaat werken. Het salaris kan sterk verschillen tussen bedrijven en is natuurlijk ook afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Toch proberen we je een zo goed mogelijke indicatie te geven.

 

Een accountmanager verdient volgens de laatste cijfers van Loonwijzer gemiddeld €3000 euro per maand. Houdt er dan wel rekening mee dat veel bedrijven met targets werken, en je hier ook nog flinke bonussen mee kunt verdienen. Check natuurlijk ook altijd de secundaire arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar jij wilt gaan solliciteren als accountmanager.

Functie Eisen

Als accountmanager is het belangrijk dat je het goede profiel hebt, maar ook zijn veel taken die je als accountmanager uitvoert goed te leren wanneer je nog geen ervaring hebt. Het is zeker voordelig wanneer je over eigenschappen beschikt zoals: enthousiasme, doorzettingsvermogen, geduld, nieuwsgierigheid en verantwoordelijk.

Hiernaast is het handig als je left hebt, het leuk vindt om te bellen, en goed luisterend oor kunt bieden én je elke dag het beste uit jezelf wilt halen.

 

Werken als accountmanager is een gave, afwisselende baan waar je in een korte tijd veel kunt leren. Heb jij Interesse in een baan als accountmanager? Check dan op onze vacature pagina naar onze accountmanager functies.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?