NIET ALLES LUKT - Sparkling People

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 15-03-2022

3 Minuten

1123 Keer bekeken

NIET ALLES LUKT – welkom bij de club

Wat een treffende uitspraak van het team van Special Forces naar Tim Haars tijdens het tv-programma Special Forces Vips.

Het is niet zo dat mijn comfort zone net zo groot is als die van Tim, maar ik neem mezelf zo serieus dat ik heel graag wil dat alles lukt- altijd.
Wat nou als dat even niet gaat?

Grenzeloze ambitie drijft Sparkling People

Dat wordt bewezen door ons ‘grensoverschrijdend werken’ op Bali en een andere locatie (daarover later meer). We groeien jaarlijks met 50% en streven wereldwijd werkgeluk na. Best ambitieus.

Onderweg naar het behalen van onze groei- & medewerkerstevredenheidsdoelstelling wordt op zo ongeveer ieder facet een subdoel gesteld. Recruitment, Marketing, Sales, Finance, HR, en IT hebben allemaal een eigen jaarplan vol met milestones.

Persoonlijk heb ik die doelen ook- je zou al moe kunnen worden van alleen al het bijhouden van voortgang!

Alles lukt- Altijd!

Ik weet niet wat het is, maar soms lijk ik echt voor het geluk geboren. Ik heb een geweldige vriendin die de naam Geluk draagt- dat zegt eigenlijk genoeg toch?
Verder heb ik de middelbare school, mijn rijbewijs, mijn vervolgopleiding- ieder tentamen in die opleiding-, de baan die ik wilde, de promotie waar ik zinnen op had gezet, de start van mijn bedrijf, de groeidoelstelling en het aantrekken van talent allemaal altijd behaald. Best bijzonder!

2021 was zwaar

Het lijkt erop dat alles aan komt waaien, maar uiteraard heb ik ook teleurstellingen gekend. Van gescheiden ouders tot het gedwongen verkopen van een huis. Niet alles zit altijd maar mee, MAAR: als ik ergens mijn zinnen op zet, lijkt het echt altijd te lukken.

Toen kwam 2021.

Het eerste kwartaal sloten we af met een behoorlijk verlies, dat verlies verdubbelde in het tweede kwartaal. Heel gek maar ik begon te ervaren hoe het is om geloof te verliezen (begon te ervaren hoe het is om- geloof is nooit verloren gegaan).
Ik had een persoonlijke doelstelling om 4 dagen offline te zijn en ECHT iets voor mezelf te gaan doen: afspreken met een vriend van vroeger, racen op Zandvoort, kiten en dat soort dingen. Ik heb 2021 geen dag echt vrij genomen, niet één.  

Het derde kwartaal trainde ik voor een iron man- BAM, Ik ben terug! Afgemaakt!

In het laatste kwartaal zette ik mijn schouders onder ongeveer al die subdoelstellingen, waardoor die omzet doelstelling toch weer in zicht kwam. Ik besloot om 500k te rennen en 1000k te fietsen in 100 dagen- maar het ging niet. Echt niet! In de laatste week van 2021 domineerde corona en rare zenuwen omdat ik zag dat niet alles afgevinkt kon worden, mijn dag. Tot overmaat van ramp donderde ik van de trap, met een blessure als gevolg. Excuses? Zeker! Maar onderaan de streep heb ik het NIET gehaald.

Nu stop ik met het stellen van doelen

Want ik heb het vorig jaar niet gehaald en die teleurstelling kan ik niet verwerken…

Uhhhh NEE! Ik heb in het staartje van 2021 geleerd dat niet alles lukt. Maar ik heb er alles aan gedaan om iedere dag die medewerkerstevredenheid en dat omzet doel te behalen.

Ambitie blijft!

Dit jaar heb ik de omzetdoelstelling wat verhoogd en ligt er een plan klaar om de glimlach van de sparklers nog groter te maken.
Mocht er iets niet lukken, dan haal ik m’n schouders op. Ik zoom in op wat ik beter had kunnen doen en jaag de dag erna dat beter doen na.

Niet alles lukt- maar de glimlach verdwijnt niet.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?