Van topsporter naar topperformer op kantoor

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 12-04-2022

3 Minuten

1194 Keer bekeken

Ik steek niet onder stoelen of banken dat Sparkling People sporten stimuleert. In de afgelopen vijf jaar heb ik gemerkt dat de sportprestaties tijdens bootcamps en de wedstrijdjes door de modder of tijdens het hardlopen enorm stijgen. Ik zie ook dat opeens 20% van ons personeelsbestand een topsport achtergrond heeft… en als je het mij vraagt 30% een topsport mentaliteit. Hoe komt het nu dat Sparkling People een cultuur heeft waarin topsporters zich prettig voelen? Daar neem ik je graag in mee!

Work- life Balance

Steeds vaker is een gezonde work-life balance onderwerp van gesprek. Wat is dat dan? Ik werk veel, maar raak niet oververhit en heb nooit het gevoel dat ik ontspanning mis. Het thuisfront denkt daar gegarandeerd anders over, maar doordat de uren op kantoor ook ontspannen zijn en de band die we met collega’s onderling hebben hechter is dan menig vriendschap, denk ik dat die balans op orde is om niet oververhit te raken. Als je het mij vraagt, hoeft het aantal uur dat je op je werk doorbrengt niet altijd in verband te staan met het cijfer dat jij je ‘work life Balance’ geeft.

Definitie van deze hippe term kan anders zijn- maar zo denk ik er over!

Work-Sports- Life Balance

Voor mij is sport een rode draad door mijn leven. Ik sport gemiddeld 500 minuten per week en daag mezelf jaarlijks uit met challenges zoals een Iron Man, Marathons of lange afstandszwemmen. Mijn leven bestaat uit werken, sporten en ontspanning. Als ik, zoals bovenstaande doet vermoeden, ontspanning op kantoor kan vinden- laat ik er dan ook maar gewoon gaan sporten! Sparkling People stimuleert sport en laat het ook toe om dat tijdens werk te doen. In Haarlem staat veelvuldig ‘court meeting’ in de agenda’s. Dat staat voor padellen en niet voor vergaderen. Of ik die uren registreer en dan langer laat blijven…. Neen. Als je wilt sporten, ga je lekker sporten. We klokken toch ook niet hoe lang je staat te kletsen bij de koffie?! Ik denk dat deze vrijheid er, zonder er focus op te leggen, voor heeft gezorgd dat 20% van onze mensen een topsport achtergrond heeft- bijzonder he?!

Grenzeloze ambitie drijft ons

Met af en toe een uurtje vrij geven om te sporten kom je er niet. We leggen de lat hoog en jagen zeer ambitieuze dromen na! Dit jaar groeien we met 62% volgens ons plan, maar de groei van Q1 t.o.v. Q1 van vorig jaar is 172% geworden. Ieder bedrijfsonderdeel heeft doelen, iedere medewerker kent die doelen of kan ze opzoeken, en de weg naar de doelen toe zit vol challenges en reflectie momenten. Dat zorgt ervoor dat ik 2 mei als stagiaire naar kantoor moet als ik het nieuwe CRM-systeem waar we al 24 maanden aan werken niet kan opleveren.

Als je het Tessa, Tibor, Jill, Roos en Laura vraagt, is de balans tussen werk, sport en privé in combinatie met het ambitieuze karakter van onze club reden dat ze voor Sparkling People gekozen hebben.

Wil je ook topsporters aantrekken? Geef vrijheid en daag uit! Of bel Remco Bosman want die helpt je graag aan topsport talent.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?