Omgaan met tegenslagen - Sparkling People

Auteur: Bo van Twuijver

Geplaatst op: 19-04-2022

3 Minuten

1111 Keer bekeken

Op 9 april 2022 stond er voor het hele team van Sparkling People iets spannends op de planning. Iets wat misschien niet iedereen uit zichzelf zou doen, maar stiekem wel op zijn bucketlist heef staan. Een parachutesprong uit een vliegtuig. Hoe super vet is dat?! Al een jaar lang keken we hier allemaal heel erg naar uit. Twee dagen voor de sprong kregen we alleen slecht nieuws te horen: de sprong kon niet doorgaan door het slechte weer. Een hele grote domper voor ons allemaal. Maar hier te lang bij stilstaan past niet bij Sparkling People. We moeten door!

 

Iedereen heeft wel eens te maken met tegenslagen, of dit nu hele grote of kleine tegenslagen zijn. Het kan helaas niet altijd meezitten. Daarom is het belangrijk dat jij hier goed mee om kunt gaan.Bij Sparkling People vinden we een glimlach heel belangrijk. Daarom hebben we een paar tips om je glimlach terug te krijgen bij tegenslag:

Ga op zoek naar positiviteit

Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel. Ga op zoek naar de positieve kant van de gebeurtenis. Hierdoor worden je negatieve gedachtes ingewisseld voor meer positiviteit. Met een positieve mindset kun je namelijk veel makkelijker omgaan met tegenslagen.

Laat je emoties er zijn

Het uiten van je emoties is superbelangrijk. Ook als je boos, verdrietig of teleurgesteld bent. Een tegenslag is nooit leuk en daar mag je dan ook zeker van balen. Blijf alleen niet te lang in negatieve emoties hangen. Probeer jezelf na enige tijd weer te herpakken en door te gaan.

Accepteer de situatie zoals het is

Als je niets kunt veranderen aan de situatie dan is het soms goed om de situatie volledig te accepteren, hoe vervelend het ook is. Als je het niet kunt veranderen, is het zonde van je energie om je te verzetten, boos te zijn. Door de situatie te accepteren, komt er ruimte voor rust en mogelijkheden.

Neem tijd voor jezelf

Misschien ben je teleurgesteld of boos op jezelf bij een tegenslag. Neem daarom even de tijd voor jezelf. Pak je rust of ga iets doen wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Hierdoor worden de negatieve emoties verminderd.

Zie het als leermoment

Een tegenslag is niet leuk, maar tegelijkertijd kun je er vaak veel van leren. Probeer een tegenslag daarom te zien als een leermoment. Probeer te kijken naar wat de situatie jou kan leren. Hierdoor wordt de tegenslag een stuk minder erg, en kun jij groeien en sterker worden als persoon.

 

Je ontkomt niet aan tegenslagen in je leven, dus je kunt maar beter leren hoe je er mee om kunt gaan. Daarmee maak je het voor jezelf een stuk makkelijker! Hopelijk helpen deze tips jou door je tegenslagen heen.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?