Waarom je wilt samenwerken met een recruiter

Auteur: Lisa Ten Hoope

Geplaatst op: 26-04-2022

3 Minuten

1086 Keer bekeken

Bij Sparkling People koppelen we leuke mensen aan mooie bedrijven, otewel, we zijn actief in de recruitmentbranche. Over recruitment zijn veel verschillende meningen en niet iedereen weet even goed wat het precies inhoudt. Wat kan een recruiter voor mij betekenen? Wat is de meerwaarde van een recruiter? Om dit wat duidelijker te maken, laten wij in deze blog vijf redenen zien waarom je zou willen samenwerken met een recruiter.

Informatie delen

Een recruiter kent het bedrijf waar hij personeel voor zoekt goed. Hierdoor kan de recruiter jou alle ins en outs vertellen over het bedrijf vanuit een onafhankelijk oogpunt. Jij kan al jouw vragen stellen en de recruiter zal jou hier zo goed mogelijk bij helpen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het bedrijf, voordat je er op gesprek gaat.

Onderhandelingen

Wanneer je bij een bedrijf op gesprek bent geweest en jouw wensen iets anders zijn dan de wensen van het bedrijf, vind je het misschien lastig om hier over te onderhandelen. Een recruiter doet dit met liefde voor je! Zij kunnen als tussenpersoon optreden om het voor zowel jou als het bedrijf te laten werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan salarisonderhandelingen. Hierdoor kan er misschien toch een match zijn, terwijl jij zonder deze recruiter de baan misschien wel had afgewezen.

Voorbereiding van een sollicitatie

Vind je het spannend om op gesprek te gaan? Of kan je wel wat tips gebruiken? Deze kan een recruiter jou zeker geven! Voordat jij naar je sollicitatie gaat, zal de recruiter jou geruststellen als dat nodig is en je laatste vragen beantwoorden. Ook kan je om tips vragen voor hoe je je moet kleden of hoe je het beste kan reizen. Niks is te gek!

Sparringpartner

Een recruiter kan je eigenlijk zien als een vriend of vriendin. Hij of zij wil jou helpen aan een baan en jij kan hierover dan ook in gesprek gaan. Weet je niet precies wat je wil? Of wil je misschien wel iets anders dan dat je nu doet? Praat hierover met een recruiter en wie weet komen jullie samen tot het antwoord! Een recruiter heeft altijd meerdere functies open staan, waardoor je niet op één paard hoeft te wedden en bij meerdere bedrijven in de keuken kan kijken.

Tijdsbesparing

Het zoeken naar een nieuwe baan kan veel tijd kosten. Door samen te werken met een recruiter kan je veel tijd besparen. Jij geeft aan wat je wil en kan en de recruiter gaat voor jou op zoek naar een perfecte match. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar kan ook nog eens zorgen voor misschien wel een leukere baan dan je zelf had kunnen vinden, omdat de recruiter echt een goede match voor jou wil vinden. Ook kan je eerst de ins en outs van het bedrijf bespreken, voordat je besluit of je op gesprek gaat of niet.

Naast deze vijf voordelen zijn er natuurlijk nog veel meer, maar hier kan je zelf achter komen! Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of ben je toe aan verandering? Stuur één van onze toppers dan een berichtje en wie weet kunnen wij jou helpen aan jouw droombaan!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?