Waarom je deze zomer vakantiewerk wilt doen

Auteur: Bo van Twuijver

Geplaatst op: 17-05-2022

3 Minuten

964 Keer bekeken

Nog maar een maand en dan staat de zomer alweer voor de deur. De zon gaat weer volop schijnen en de terrassen zitten vol. En ohja, ook de zomervakantie begint weer. Waarschijnlijk staat je agenda al vol gepland met leuke dingen. Daarom is het belangrijk dat je wat geld op je rekenng hebt staan. Want vaak kosten leuke plannen geld. Tijd voor een leuke vakantiebaan dus! Naast het verdienen van geld, heeft een zomerbaan nog meer voordelen. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Je ontmoet nieuwe mensen

Tijdens je zomerbaan kom je terecht bij een nieuw bedrijf met allemaal nieuwe mensen. Misschien kom je te werken bij een bedrijf waar je nieuwe vrienden ontmoet of waar je werkt met mensen waar je veel van kunt leren. Het leren kennen van nieuwe mensen is altijd goed voor het verbreden van je netwerk. Dit netwerk komt namelijk altijd van pas in jouw toekomst.

Je bouwt je CV op

Met vakantiewerk kun jij ervaring opdoen bij een bedrijf en ontdekken wat jij leuk vindt, of misschien wel minder leuk vindt. Het hebben van deze ervaring is zeer nuttig voor de toekomst. Werkgevers kiezen vaak namelijk liever voor mensen die al enige ervaring hebben opgedaan in het werkveld. Het opdoen van ervaring zorgt ervoor dat jij nieuwe skills aanleert die erg goed op jouw CV staan. Ook leer jij omgaan met verschillende bedrijfsculturen en mensen. Het hebben van vakantiewerk zorgt ook voor referenties die jij op je CV kunt zetten.

Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden

Tijdens je vakantiebaan leer je omgaan met nieuwe systemen en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Deze vaardigheden kun je goed gebruiken voor in jouw toekomstige banen. Hoe meer vaardigheden jij bezit, hoe meer voordelen dit biedt voor jouw toekomstige sollicitaties.

Vakantiewerk is leuk

Je hoeft je tijdens je vakantie niet te vervelen en kunt erachter komen waar jouw interesses liggen. Voor jouw zomerbaan kun je kiezen voor een functie waarbij jij de werkzaamheden leuk vindt. Ook kun je werken bij een bedrijf dat jij interessant vindt. Er is namelijk keuze genoeg!

Kans op een vaste baan

Misschien bevalt jouw vakantiewerk zo goed, dat je de kans krijgt om te blijven werken bij dit bedrijf. Je kent de systemen en hebt in de vakantie al de nodige ervaring opgedaan bij het bedrijf. Ze weten wat jij in huis hebt en wat ze aan je hebben. Dit kan ervoor zorgen dat ze graag willen dat jij ook na je vakantie bij het bedrijf werkzaam blijft.

 

Genoeg voordelen dus om deze vakantie van start te gaan bij een leuk bedrijf. Ben jij nog op zoek naar een leuke zomerbaan? Neem dan snel een kijkje op deze pagina. 

Hier staan namelijk alle vakantiebanen die openstaan bij Sparkling People. Succes met solliciteren! 

 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?