Stage lopen als CEO - Sparkling People

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 24-05-2022

4 Minuten

1218 Keer bekeken

Je hoort wel eens dat stagiaires BAAS VOOR EEN DAG worden. Wat je minder vaak hoort is dat de eigenaar stage komt lopen in zijn eigen bedrijf. Eens moet de eerste keer zijn toch? Ik heb stage gelopen in het bedrijf dat ik in de afgelopen 6 jaar heb opgebouwd en ik heb er met volle teugen van genoten!

Waarom ga je als CEO stage lopen in je eigen bedrijf?

Simpel: ik heb een challenge verloren! Tijdens een MT-meeting stelde Bart voor dat ik een dag als stagiaire mee moet lopen als ik onze nieuwe, kakelverse online applicatie niet op 1 mei kon opleveren. Die uitdaging ben ik aangegaan, maar ik heb wel alle andere MT leden voor een soortgelijke challenge uitgedaagd. Er volgen dus meer van dit soort dagen, of haalt de rest alles?

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ik was van plan om de avond voor mijn eerste stagedag eens stevig bier te gaan drinken, maar dat lukte niet. Door de geboorte van mijn dochtertje vier weken geleden was ik zo moe dat ik mijn biertje vergat. Hoe ik dan voor een glimlach zorgde bij de aftrap van de dag? Bart en zijn team waren vergeten deze stagiaire netjes uit te nodigen en de zenuwen weg te nemen met een toffe video (dat doen we normaal wel voor iemand zijn eerste dag).

Het resultaat? Ik ben naar Alkmaar gefietst in plaats van naar Haarlem en trof daar nogal verbaasde collega’s aan. Bart stuurde mij, ad rem als hij is, direct naar de trein. Daarmee ben ik alsnog naar Haarlem gereden.

Het team wil duidelijk lachen, groeien, inspireren of omzet maken

Een rommelige start van mijn stagedag, maar ik heb er wel een en ander uitgehaald! Je kunt heel goed zien hoe het team in elkaar zit aan de hand van de opdrachten die ik mocht gaan doen. Ik neem jullie graag even mee in mijn dag!
1.      Ik ben minder leuke klusjes gaan doen- lachen joh!

Ik moest cv’s omtoveren, koffie halen en opruimen. Niet echt iets waar ik als stagiair van kan leren, ook niet iets waar het team heel veel aan heeft, Ze hadden best een goede stagiair, die waarschijnlijk meer resultaat had kunnen leveren dan alleen een lolletje. Maar hé, een lolletje is wel heel belangrijk, dus wellicht had ik hetzelfde gedaan.

2.     Als stagiair mocht ik meedenken

Niet iedereen vraagt of ik koffie wil halen. In de 45 minuten die ik tot de beschikking sta van een recruiter, word ik uitgedaagd om mee te denken over hoe de zoektocht naar een accountmanager aangevlogen kan worden. Ik hoef niet te bellen of naar cv’s te zoeken, maar ik moet vooral stilstaan bij de acties die ik zou ondernemen - en dat overbrengen! Mooi toch?

3.     Ik word geïnspireerd

Daar blijft het niet bij- een ander legt mij tot in de puntjes uit hoe het werkt, doet het zelf nog even voor en vlak voordat ik mag, is de tijd al om. Herkenbaar!

4.     Bovenal zorg ik voor resultaat

Het gros van de dag ben ik uiteraard ingezet om te zoeken en te bellen naar talent. Ik heb 3 intakes ingepland, 4 cv’s opgemaakt en een verbetering op de website gesignaleerd.

Wat ik meeneem?

Het verschil in drijfveren en persoonlijke kenmerken waar we bewust een team op samenstellen komt echt overal in terug. Ik kan daar onwijs van genieten. Verder is het echt HEEL nuttig om gewoon een dag vol in de business te springen. Zo zag ik dat het ook in deze markt haalbaar is om goede mensen te vinden, maar dat je er wel keihard voor moet knokken. Tot slot heb ik mogen ondervinden dat we echt veel efficiënter kunnen werken. Oke, we hebben verschillende types, maar zo ongeveer iedereen is resultaatgericht en mist een beetje structuur. Ik denk dat het toch wel handig is om dat bij de club te betrekken, zodat we procedures kunnen optimaliseren en kunnen inspireren om die geoptimaliseerde procedures te volgen.

Gelukkig mag ik daar vandaag weer over na gaan denken en hoef ik geen koffie te halen voor de rest… al zal ik me daar NOOIT te goed voor voelen!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?