Stagelopen in het buitenland; waar begin je?

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 09-06-2022

3 Minuten

897 Keer bekeken

Ben jij op zoek naar een stage in het buitenland? Alles is mogelijk, en dus ook dit! Wellicht is er wat extra werk voor nodig vergeleken met een stage zoeken in Nederland, maar het is zeker te doen. Het is wellicht wat lastig en overweldigend waar je moet beginnen met zoeken voor een stage in het buitenland, en dus hebben wij de beste tips voor jou gebundeld om een gave stage te vinden in het buitenland. Maar eerst; wat zijn de voordelen van stage lopen in het buitenland?

 

Voordelen van stage lopen in het buitenland

Wanneer je stage gaat lopen in het buitenland zal je weer een ervaring rijker zijn. Wellicht spannend om voor een langere periode alleen naar het buitenland te gaan, maar je leert hier ook enorm veel van; zelfstandigheid, nieuw avontuur opzoeken, nieuwe mensen leren kennen, uit je comfort zone stappen, etc.

 

Hiernaast zal je veel leren over een nieuwe cultuur en wellicht leer je een hele nieuwe taal spreken, hoe gaaf is dat?!

 

Waar kan je het beste zoeken?

Als je het spannend vindt om je gehele stage zelf te regelen, is het aan te raden om dit via een bemiddelingsbureau te regelen. Je betaalt hiervoor (vaak een paar honderd euro), maar dan wordt het meeste ook voor je geregeld. Je geeft je wensen aan qua stage en stagebedrijf, waarna je wordt voorgesteld bij bedrijven. Het bemiddelingsbureau deze gesprekken voor jou zal inplannen.

Een paar voorbeelden van stage bemiddelingsbureaus zijn: Stage Mundo, Wilweg, 4exchange, studentenbureau, internshipabroad, stagehuis, bali internships, en zo nog veel meer. Wanneer je een bepaald land of een bepaalde stad in gedachten hebt, zoek dit dan op Google op. Vaak vind je dan een bureau dat zich focust op een specifieke locatie.

Wanneer je liever zelf aan de slag gaat (en dus ook zelf wilt gaan solliciteren op stage posities) dan kun je dit via een aantal websites doen. Wij raden je deze websites aan om een perfecte stage te vinden in het buitenland:

-         LinkedIn

-         Indeed

-         Glassdoor

-         Idealist

-         Internshala

-         Internworld

Op deze 6 websites vind je zowel betaalde als onbetaalde stages, maar ook stages voor studiepunten (wat bij sommige scholen en universiteiten een vereiste is). Wij hopen je met deze tips een beetje op weg geholpen te hebben waar je nu kunt gaan zoeken. Succes met je zoektocht naar een leuke stage in het Buitenland.

 

Helaas bemiddelen wij bij Sparkling People niet voor stages in het buitenland, maar keep an eye out, je weet het maar nooit! Mocht je na je stage een leuke baan zoeken, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?