Creëer je eigen werkgeluk

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 29-06-2022

4 Minuten

4129 Keer bekeken

Jeroen: ‘’waarom ga je zelf niet in het buitenland werken?", "Ik ben niet gek hoor… mijn tijd komt nog wel!’’ of ‘’wacht maar af… ik hoef niet te emigreren, maar ben wel wat moois aan het neerzetten’’.
Ik denk dat deze conversatie de laatste tijd wekelijks voorbij komt. Vorige week heb ik de eerste stapjes richting realisatie van de creatie van mijn ideale werkomgeving gezet. Daar heb ik zo van genoten dat ik er graag wat over deel!

Waarom werken op buitengewone locaties?
Misschien val ik een klein beetje in herhaling, maar Sparkling People is niet geboren om de grootste te worden. Wij willen de leukste zijn en we staan ervoor, dat iedereen die bij ons werkt een glimlach draagt! Daarbij hoort dat we een werkplek creëren die buitengewoon is. Dat bracht ons op Bali en nu dus in Lissabon.
Die locatie draagt bij aan werkgeluk, geeft kandidaten een unieke pre-boarding ervaring en zorgt dat je latent werkzoekenden makkelijker bereikt. Soms vraag ik me wel eens af waarom bijna niemand anders dit doet....

Waarom draagt je omgeving bij aan werkgeluk?
Ik ben geen psycholoog of deskundige op het gebied van blijdschap. Ik denk wel dat ik geboren ben om mensen te vermaken en haal er plezier uit als ik dat voor elkaar krijg. In theorie wordt gesteld dat 50% van je ‘geluk’ aangeboren is, 10% door je omgeving wordt beïnvloed en 40% maakbaar is. Als werkgever en entertainer kan ik er niet bij dat ik maar voor 10% van invloed ben. Ik probeer dus ook mijn invloed uit te oefenen in het deel dat als ‘maakbaar’ bestempeld wordt, maar daarover later meer. 10% van je geluk wordt ‘gemaakt’ door je omgeving. Op je werk zijn dat o.a. de mensen om je heen en de plek waar je werkt. Daarom zorgen wij voor een vriendenteam vol positieve avonturiers EN een kantoor op een buitengewone locatie. Natuurlijk speelt veel meer mee in die 10%, maar volgens mij hebben we met de plek waar je werkt en de mensen om je heen twee hele belangrijke elementen te pakken.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is dan jou ideale werkomgeving?
Terug naar de theorie… 40% van je ‘geluk’ heb je zelf in handen. Die 40% wordt bij mij positief aangejaagd als ik progressie proef en een doel kan najagen. Dit doel kun je zingeving of nog zweveriger, ‘purpose’ noemen, maar ik bestempel het als een doel najagen!

Ik geniet ECHT van reizen, maar moet bezig zijn en ga me op vakantie vervelen. Ik begrijp dat dit voor mijn omgeving ongelofelijk klote is en tijdens vakanties kan ik de drang om bezig te zijn ‘uitzetten’ met een goed glas wijn (of 10) en lekker eten. Gaan werken in het buitenland heb ik vaak geprobeerd. Proppen in Griekenland, arbeidsbemiddeling in Suriname etc. Toch kom ik iedere keer heel graag weer thuis in Nederland. Misschien ben ik niet zo avontuurlijk als mijn collega’s? Misschien mis ik mijn vrienden of familie te veel? Geen idee. Maar goed… Dit brengt mij op het volgende doel:

Ik wil zorgen dat ik drie maanden per jaar op verschillende zonovergoten locaties aan de kust kan bijdragen aan de groei van Sparkling People. Op die locaties moet ik een prachtige plek voor mijn omgeving kunnen bieden.

BOOM! Afgelopen week zijn wij met het gezin, Jan Willem gaan opzoeken in Lissabon. Of ik bij heb kunnen dragen aan de groei van Sparkling People tijdens dat weekend moeten we hem vragen, maar ik heb in ieder geval mijn gezin een prachtige omgeving kunnen bieden.
Zij een vakantie, papa werken. Uiteindelijk doe ik dat drie maanden per jaar, let maar op! De wetenschap dat dit gaat lukken, brengt mij werkgeluk en die omgeving ook. Al is het maar voor 10%:)   

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?