REMOTE WERKEN MAAKT ONGELUKKIG

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 09-08-2022

3 Minuten

936 Keer bekeken

Wat zeg jij nu? Ja, en ik meen het nog ook! Maar omdat ik dit vind, betekent niet dat ik het als werkgever uitsluit. Wat is remote werken? Dat is ‘werken op afstand’ volgens onze Jill! Daar heb ik wat ervaring mee.... 


Remote thuiswerken

Dus als ik thuis aan het barretje van de keuken zit, werk ik remote. Die barkruk zit niet lekker, mijn afstand tot het scherm is niet ideaal en het is nu niet een collega, maar de vaatwasser die mij afleidt. Focus? Zeker! Verbinding met mijn collega’s en het gevoel dat ik vanaf hier de bedrijfscultuur mee krijg? Nee. Misschien tijdens de ‘remote meeting’ met het hele team om 13:00, maar dan komen de kids ook net thuis…


Co-working of Cappuccino?

Ik ga toch maar naar het plaatselijke koffietentje om met een haver capu aan diezelfde barkruk te gaan zitten. Uitzicht op de kerk, zo nice! Ik zet m’n PC in de vensterbank en ik kan aan de slag. Dan gaat de telefoon: mijn buurman kan meegenieten van het verhaal over een salarismutatie of het besluit om nu toch echt die vordering uit handen te geven. Ik heb wel inspirerende mensen om me heen! Heel eerlijk gezegd heb ik dat inspirerende gesprek veel liever met een collega. Ook zit ik een stuk prettiger op mijn gymbal aan een bureau, dan aan deze vensterbank met uitzicht op de kerk. Daarnaast is die afgesloten ruimte waar ik rustig kan bellen voor mij echt key. 

Op het strand met de laptop op schoot

Tsja. Iedere ‘vakantie’ beland ik in deze setting. Even snel dat excelletje maken, content schrijven of betalingen goedkeuren. Zon op m’n bast en knijpen met de oogjes omdat ik het scherm net niet lekker zie. Eigenlijk ga ik veel liever een Corona drinken, dus laat ik die maar gewoon bestellen en de laptop inruilen voor een e-reader of een goed gesprek.

Mij lukt het niet
Houd toch op met de droom om ‘remote’ te gaan werken! Ga in plaats daarvan reizen:). Tijdens het remote werken mis ik in ieder geval de verbinding met collega’s. Daarnaast heb ik op kantoor een stuk fijnere werkplek en vind ik het lastig om de bedrijfscultuur tot mij te nemen ‘op afstand’.


Maar ik sluit het niet uit, en maak het zo mooi mogelijk
Bij Sparkling People staan we voor werkgeluk! Ik geloof dat dit door je omgeving aangewakkerd wordt, en probeer daarom die omgeving zo gaaf mogelijk te maken. Voor avonturiers openen we kantoren op zonovergoten locaties, zodat ze daar aansluiting vinden met collega’s en de bedrijfscultuur meekrijgen.
Ik denk dat het echte nomadische werken maar voor heel weinig mensen is weggelegd. Uiteraard zijn ook die mensen bij ons welkom, maar zeg nu zelf: als je ‘remote’ gaat werken op Bali is het toch geweldig dat je daar een fijne werkplek vol mede avonturiers geleverd krijgt?

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?