Een sparkling strandwerkdag

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 16-08-2022

3 Minuten

801 Keer bekeken

Drie a vier keer per jaar is dit item in onze agenda te vinden: Sparkling Strandwerkdag. Een werkdag die net even anders is dan andere werkdagen. In plaats van een bureaustoel, zit je die dag op een strandbedje, matje of handdoek. De meeting over de contentkalender van september wordt verruild voor een brainstorm over hoe ons kantoor nog sprankelender kan worden. En in plaats van serieuze en geconcentreerde gezichten, zie ik ontspannen en blije collega’s, die genieten van het zonnetje.

Afgelopen weken vonden er zowel in Alkmaar als in Haarlem een strandwerkdag plaats. Hieronder delen we graag onze belevenissen!

 

Team Alkmaar, Renate:

Bij Team Alkmaar stond de strandwerkdag al geruime tijd in de agenda voor begin juli. ‘Dan zal het toch wel lekker weer zijn’, veronderstelden we. De dag ervoor was de voorspelling helaas wat minder rooskleurig: 19 graden, veel wind en een klein zonnetje. Ai, dat viel een beetje tegen! Toch trokken we die middag met goede moed naar het strandhuisje van Jeroen in Bergen aan Zee.

Toen de windschermen en stoelen eenmaal in de juiste positie waren gebracht, kon de strandwerkdag beginnen! We begonnen met de Kwaliteiten Kring: een opdracht waarin je jouw naam op een papiertje schrijft. Deze geef je vervolgens door aan jouw buurman of -vrouw, zodat hij of zij jouw kwaliteiten kan opschrijven. Ook wordt er om een verbeterpunt gevraagd: opbouwende feedback brengt je natuurlijk verder! Deze opdracht gaf herkenbare, maar ook verassende uitkomsten. De complimenten zorgen in ieder geval voor een glimlach, dus de middag begon goed.

 

Vervolgens gingen we aan de slag met de Walt Disney Brainstorm. Dit pasten we toe op een heel actueel onderwerp: hoe vinden we Sparkling kandidaten?

Tijdens deze brainstorm begin je in de ‘Droomkamer’. In deze kamer kan alles, niks is te gek. Vervolgens ga je verder naar de ‘Realistenkamer’: hier bespreek je hoe je deze wilde ideeën gaat uitvoeren. Als laatste is de ‘Kritiekkamer’ aan de beurt. Hier speel je de advocaat van de duivel en ga je op zoek naar alle zwaktes van het idee. Na de drie kamers te hebben doorlopen, bleven er een paar leuke, uitvoerbare acties over.

 

We sloten de strandwerkmiddag af met een potje jeu de boules en een borrel. Iedereen ging met nieuwe ideeën en toch nog een klein kleurtje naar huis. Voor herhaling vatbaar dus!

 

Team Haarlem, Tessa:

Iedere keer is de strandwerkdag weer een groot succes. Zo ook afgelopen vrijdag: we vertrokken na de lunch met de E-choppers van Hartje Haarlem richting Zandvoort. Alleen deze rit zorgde al voor een glimlach: touren door het mooie duingebied, wind door de haren en wedstrijdjes onderling.

Eenmaal aangekomen op het strand streken we neer bij Club Cabo. Eerst was het tijd voor wat te drinken en wat gezellige praat. Daarna mochten we aan de bak!

Net zoals in Alkmaar begonnen we met de Kwaliteiten Kring. Soms best lastig om iets te verzinnen voor collega’s die je iets minder kent, maar daarom juist een mooie opdracht. Na de kwaliteiten kring was het tijd voor de Walt Disney Brainstorm. De gekste ideeën kwamen voorbij: van Sparkling People the Movie tot parachutespringen met kandidaten. Na de drie rondes doorlopen te hebben, bleven er een paar mooie ideeën over waar we mee aan de slag kunnen.

Na al het harde werken was het tijd voor een borrel! Een drankje aangevuld met lekkere hapjes zorgden voor een goede afsluiter. Daarna op de e-chopper naar huis en zo het weekend in!

 

 Kortom, op beide locaties een geslaagde dag!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?