Een workation in Portugal

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 20-09-2022

3 Minuten

3792 Keer bekeken

Het is weer september, wat betekent dat het weer tijd is voor onze jaarlijkse workation! Net zoals vorig jaar, zijn we afgereisd naar het land van de fado, pastel de nata en Cristiano Ronaldo – aka Portugal.

De eerste dag

Onze eerste dag begon al vroeg: 02:00 uur om precies te zijn (iets met rijen op Schiphol). De rij voor de koffie was echter langer dan die voor de douane, dus we waren ruim op tijd. Na een korte vlucht van drie uurtjes werden we begroet met zonneschijn en een aangename temperatuur.

Omdat het zondag was, had iedereen lekker vrij, waardoor er tijd was om op pad te gaan in Lissabon! We begonnen met een heerlijke lunch op een pleintje bij ons hotel. Vervolgens konden we inchecken in ons huis, mét prachtig uitzicht. Vanaf het dakterras kijken we uit over heel Lissabon: een inspirerende een omgeving. ’s Avonds zijn we uiteten geweest met het team naar een leuk rooftop restaurant.

De baas van de dag

En toen was het maandag: tijd om aan de slag te gaan! Iedereen moest even z’n draai vinden, uitzoeken waar de wifi goed was en een werkplek regelen, maar nadat dat was gelukt, konden we aan de bak.

Iedere dag hebben we een ‘baas van de dag’. Dit betekent dat een collega die dag verantwoordelijk is voor alles: van het regelen van de lunch tot het reserveren van een restaurant. Ook mogen alle vragen naar diegene, van uitzendcontracten, tot marketing statistieken: de baas van de dag beantwoordt alle opspelende vragen.

Johan was de baas op deze maandag. Dit betekende dat we wakker werden met een opbeurend filmpje van Churandy Martina. Ieder uur stonden er push-ups op het programma om de energie erin te houden. ’s Middags was het tijd voor aquagym, wat zorgde voor big smiles!

Waarom een workation?

Leuk hoor zo’n workation, denk je misschien, maar waarom is het nodig om op een andere plek te werken met het team? Wat brengt het, en wat is de toegevoegde waarde ten op zichtte van het werken in Nederland?

Wij merken dat het werken op een zonovergoten locatie een glimlach brengt: zon, warmte en lekker eten zijn key ingrediënten voor werkgeluk. Daarnaast zorgt een week samen met het team voor teambuilding en dus sterkere banden onderling. Doordat je elkaar beter leert kennen, verlopen samenwerkingen soepeler, beter en dus efficiënter. Door het grotere teamgevoel, merk je dat motivatie ook hoger is na zo’n week. Iedereen is opgeladen en uitgerust, en is klaar om er helemaal voor te gaan.

Stimuleren van werkgeluk

Als deelnemer aan een workation kan ik zeggen dat het een onwijs positieve impact heeft op werkgeluk. Het samenzijn, de gezelligheid en het mooie weer zorgen voor een hecht vriendenteam en een grote glimlach: work with a smile all over!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?