Hoe maak je Remote Werken een succes? Werken als een Digital Nomad doe je zo!

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 18-10-2022

4 Minuten

1115 Keer bekeken

Voor velen kan het idee van remote werken spannend zijn. Werken als een ‘digital nomad’ kent tenslotte zijn eigen uitdagingen. In deze blog deel ik eenvoudige tips om te starten als Digital Nomad en hoe je werken op afstand een succes kan maken voor jezelf.

  • Creëer een kantoorruimte en word hierdoor geïnspireerd

Vanaf welke plek je ook werkt, het zal helpen om een kantoorruimte voor jezelf te creëren want dit zorgt ervoor dat je jouw job efficiënter kan uitvoeren. Wanneer je een thuiskantoorruimte inricht die specifiek voor jouw werk is bedoeld en niets anders, heb je onvermijdelijk minder afleiding. Zoek een kamer of hoekje in jouw huis/verblijf die nergens anders voor wordt gebruikt en maak daar je eigen werkruimte van. Uiteindelijk wil je ervoor zorgen dat je een inspirerende omgeving voor jezelf creëert. Op deze manier kun je effectief én efficiënt te werk gaan en jouw remote job een goede kickstart geven.

  • Houd rekening met flexibele werkuren

Eén van de grootste voordelen als Digital Nomad is dat je flexibele werkuren kan werken. Houd wel rekening met eventuele tijdsverschillen (mocht je contact hebben met mensen die zich bevinden in een andere tijdzone). Flexibele werkuren hebben zowel voordelen als nadelen. Zo kan je zelf je dag inrichten hoe jij er het meeste energie van krijgt, maar ben je wellicht ook sneller afgeleid. Beslis voor jezelf of je om kan gaan met flexibele werkuren (dit past niet bij iedereen).

  • Structureer je dagen

Om succesvol thuis te werken, moet je je dagen plannen en structureren, zodat de uren niet aan je voorbij gaan. Maak to-do-lijsten, stel doelen en bedenk een dagelijks schema, compleet met pauzes en tijden waarop je je kunt concentreren op diepgaand werk.

Afhankelijk van je baan, wil je misschien zelfs je dag opdelen per tijdvak (bijvoorbeeld in uren) die aan verschillende taken zijn gewijd, bijvoorbeeld:

Van 10.00 tot 11.00 uur; beantwoorden van e-mails

Van 11.00 tot 12.00 uur; nieuwe opdrachten zoeken

Van 12.00 tot 13.00 uur; lunchen

Hoe meer structuur je kunt inbouwen in je werkdagen, hoe kleiner de kans dat je wordt afgeleid door andere zaken.

  • Vermijd persoonlijke taken

Als Digital Nomad/ Remote werker is het essentieel om huishoudelijke of persoonlijke taken niet je agenda te laten overnemen. Natuurlijk is het prima om tijdens een werkpauze je wasje te doen, alvast wat eten voor te bereiden, of boodschappen te doen, maar zorg ervoor dat je je werkdag niet laat bepalen door teveel taken. Als je hier moeilijk een gezonde balans in kunt vinden, probeer dan standaard 30/60 min per dag in te plannen voor taken om het werk heen. Naast het feit dat je waarschijnlijk langer aan het werken bent, is het ook niet gunstig voor je productiviteit en prestaties.

  • Takenlijsten en tijdbeheertools gebruiken

Probeer tools te gebruiken die jou helpen met plannen, deadlines, organiseren, takenlijsten, etc. Het is relatief makkelijk om afgeleid te raken, of te lang aan een bepaalde taak te werken als Digital Nomad. Maak gebruik van to-do lijstjes, noteer wat je per dag hoopt te bereiken en hoe lang je taken maximaal mogen duren. Zoek indien nodig naar andere tools voor tijdbeheer om jezelf ‘on track’ te houden en ervoor te zorgen dat je je eventueel gestelde deadlines haalt.

  • Pauzes nemen (doe een actieve activiteit!)

Zonder het ritme van een kantoor om je heen, is het gemakkelijk om in een ritme te komen en te vergeten een (lunch)pauze te nemen. Stel indien nodig een alarm in om jezelf eraan te herinneren af ​​en toe een pauze in te lassen. Je zult merken dat dit je helpt om je te concentreren en je verfrist te houden, zodat je de meest effectieve en efficiënte versie van jezelf kunt zijn. Wat doe ik persoonlijk graag om ‘uit m’n dip’ te komen? Het liefste een actieve activiteit, zoals sporten, surfen, een strandwandeling, wandelen met de kantoorhond of simpelweg even je benen strekken.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?