Het Recruitment Proces - Sparkling People

Auteur: Stijn Ten Hoeve

Geplaatst op: 22-11-2022

2 Minuten

728 Keer bekeken

Het Recruitment Proces is het volledige traject van kandidaten zoeken en werven tot het uiteindelijk aannemen van nieuwe werknemers. Een recruitment bureau kan dit voor jou doen. In deze blog word je meegenomen hoe het recruitment proces er bij Sparkling People uitziet!


Een bedrijf heeft een vacature openstaan bij Sparkling People. Een recruiter gaat op zoek naar de juiste kandidaat. Dit kan een recruiter doen via verschillende vacatures sites. Ook wordt LinkedIn vaak gebruikt om de juiste kandidaat te vinden. Als de recruiter de juiste kandidaat heeft gevonden, belt de recruiter om kennis te maken. Aan de hand van dit belletje beoordeelt de recruiter of de kandidaat geschikt is voor de desbetreffende functie. Tijdens dit belletje worden de wensen en behoeften van de kandidaat besproken. Waar ben je naar op zoek? Wat vind je belangrijk? Wat wil je doen? Vanaf wanneer ben je beschikbaar? Als de recruiter dit weet, kan er een passende functie worden voorgesteld aan de kandidaat. Als de kandidaat enthousiast is volgt er een online kennismaking van een half uurtje. Vooraf stuurt de recruiter de vacature naar de kandidaat, zodat de kandidaat voorbereid het gesprek in kan gaan.


Het online kennismakingsgesprek begint met een kort voorstelrondje. Verder wordt er met name ingegaan op het Cv. Welke keuzes heb je gemaakt? Waar heb je gewerkt? Waarom heb je daar gewerkt? Wat heb je daar geleerd? Vervolgens geeft de recruiter extra informatie over het bedrijf en de functie. Als de kandidaat en de recruiter beide enthousiast zijn, kan de kandidaat worden voorgesteld.


Voordat de kandidaat wordt voorgesteld, maakt de stagiair het Cv van de kandidaat op en schrijft de recruiter een voorstelstukje. Wanneer dat gebeurd is, is de kandidaat klaar om voorgesteld te worden. Is het bedrijf positief over de kandidaat? Dan wordt hij/zij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Per bedrijf is het verschillend hoeveel gesprekken dit zijn. Als het bedrijf enthousiast is over de kandidaat en graag in zee wil met de kandidaat, krijgt de recruiter een belletje met een aanbod. Wil de kandidaat de nieuwe uitdaging aangaan? Dan is er een: PLAATSING!!


Sparkling People koppelt leuke mensen aan mooie bedrijven. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje bij de openstaande vacatures op onze site.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?