Wat kunnen Remote Recruiters meenemen uit Nederland?

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 06-12-2022

4 Minuten

861 Keer bekeken

Pre-Covid opende Sparkling People een eerste ‘remote office’ op Bali.

Dit jaar heb ik – na DRIE jaar – voor het eerst een bezoek gebracht aan deze hub. Het openen van remote offices geeft mij de kans om ondernemerschap te combineren met het opzoeken van avontuur met mijn gezin.

Wat ik na drie jaar meeneem naar Bali? En waarom we hier werken? Daar schrijf ik wat over. Eén ding is zeker: de glimlach die we in Nederland dragen, die hebben ze hier ook.

 

Waarom werken we op buitengewone locaties?

Dat we:

  • Een unieke omgeving creëren om talent te binden;
  • Kandidaten een avontuurlijke pre-boarding geven;
  • Een buitengewone propositie voor onszelf creëren;

Dat lijkt geen geheim meer. Maar er zit meer achter: het is ook gewoon egoïsme. Ik gun mezelf namelijk niet zo snel ‘time-off’, maar zoek wel graag avontuur op.

Door hubs te openen op zonovergoten locaties (het liefst aan de kust), kan ik time-off met het gezin combineren met mijn drive op werk.

Met ons internationale team wil ik drie remote locaties openen, zodat we drie zonovergoten bestemmingen hebben. Daar kan ik op werk gebied iets toevoegen én zo kan ik mijn gezin avontuur bieden.

Na tal van excuses te hebben gevonden, was het eind oktober eindelijk tijd om naar Bali te vliegen.

 

Wat kan ons team op Bali leren van onze Nederlandse teams?

De afgelopen weken heb ik gebruikt om te ervaren wat ons team op Bali van de teams in Nederland kan leren, en andersom. Vlak voor vertrek naar huis schrijf ik over wat er mee terug naar Nederland gaat. Laat ik eerst maar eens inzoomen op wat Bali mee kan nemen van Nederland.

 

1. Aanpassen aan de Nederlandse tijd – is dat nodig?

Op Bali werkt het team op Nederlandse tijden, behalve op vrijdag :)

Dat betekent dat je ’s morgens tijd voor jezelf hebt, en vanaf een uur of 14:00 tot 23:00 ben je aan het werk.

Wat voor theorie je er ook naast legt, het is maar voor weinig mensen weggelegd om aan het einde van de dag optimaal geconcentreerd te zijn. Bijna iedereen piekt in de ochtend.

Hier is het dus zo dat je die piek in concentratie in je vrije tijd besteedt. Fijn, maar als je passie hebt voor werken, is het misschien beter om ook wat te werken in de ochtend. Is het echt nodig om na 15:00 Nederlandse tijd nog bereikbaar te zijn? Je hebt ’s morgens alle tijd om te reageren voordat iemand in Nederland zijn mail of whatsapp opent.

 

2. Als je belt, gebeurt er wat

Ik ben misschien een beetje van de oude stempel, maar er gebeurt minder als je niet belt. Het valt mij op dat er op de kantoren in Nederland meer gebeld wordt.

Vraag: is dat bellen via Whatsapp helemaal geaccepteerd, of toch niet helemaal?

 

3. Avontuurlijkheid staat haaks op structuur

De kanjers die we hier aan ons binden, halen heel bewust alles uit het leven. Het valt op dat ze allemaal meegaan naar de wekelijkse boks les, dat ze allemaal avontuurlijke weekenden hebben en natuurlijk dat ze naar de andere kant van de wereld zijn geëmigreerd,

Stuk voor stuk avontuurlijke kanjers dus. Kan het juist daarom zijn dat het CRM-systeem hier minder nauwkeurig wordt gebruikt dan in Nederland?

 

4. Pluk de dag

Ik zal nooit vergeten dat ik tijdens een vakantiebaan in Griekenland enorm op mijn plek werd gezet. Ik was aan het klagen en de Australiër waarvoor ik werkte, had het daar niet zo op.

“Look around, this is the time of your life. Stop complaining, start living that time of your life”.

Ik kan het uiteraard niet laten om dit hier ook mee te geven. Het leven dat zij hier leven, is (en blijft) voor veel mensen een droom. Dus enjoy the ride toppers!

 

Graag sluit ik af met het volgende: ik ben APETROTS dat we onze belofte ‘een avontuurlijk en blij contactpersoon’ meer dan waarmaken!

 

Volgende week neem ik de tijd om goed na te denken over wat er vanuit Bali mee terug kan naar Nederland.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?