Wat neem je mee na zeven weken werken vanaf Bali?

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 21-12-2022

4 Minuten

738 Keer bekeken

Naast wat muggenbulten en een veel te bruine kleur voor in de wintermaanden, hebben de afgelopen weken echt wel voor wat inzichten gezorgd. Net als na het beluisteren van iedere podcast of het volgen van inspiratie sessies, is het vervolgens wel de bedoeling om daar iets mee te gaan doen! Daarom houd ik de take-aways beknopt en de acties daaropvolgend behapbaar. Hoe dan ook: even uitzoomen en een week of wat langer vanaf Bali werken kan ik iedereen aanraden! 


Why? 

Zon, zee, surfen, vaker gaan uiteten in een maand dan normaal, waterparken, watervallen en tripjes naar tropische eilanden laden je op. En laat ik nu net dat opladen veel te vaak skippen! Bom vol energie stap ik daarom weer ons kantoor in Haarlem binnen! 


Vakantie en opladen is leuk, maar wat neem je mee? 

In de afgelopen blogs heb ik afgegeven op het “pas om 1400 naar kantoor gaan” daar blijf ik bij maar voordat werken begint iets doen dat energie brengt is erg prettig! Dinsdag en vrijdag ga ik eerst sporten, dan naar kantoor. Dit deed ik vaker- maar niet structureel. Deze momenten staan nu in de agenda en dus vast. 


Takeaway 1: Dinsdag en vrijdag sport ik voordat mijn werkdag begint! 

Naast ‘s morgens wat moois doen heb ik nog iets ontdekt dat ik hopelijk mee kan nemen! Bij mij begint de nieuwe week op zondag. Iedere zondag sta ik daardoor op met ‘wat ik nog moet doen’. Soms komt dit er pas ’s avonds van. Het is tenslotte weekend dus het kan ook ‘s avonds- maar toch zit het de hele dag in m’n hoofd. Doordat ik iedere zondag even die administratie, dat voorstel of juist de uitwerking van die beoordeling doe, heeft mijn werkweek zes dagen. Op Bali ontdekte ik al de eerste zondag hoe heerlijk 2 dagen weekend is! Die beoordeling kan namelijk ook op maandag ochtend, omdat ze in Nederland toch pas om 15:00 opstaan! Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik ben heel benieuwd of ik het gevoel van 2 dagen weekend vast kan houden door maandag eerder te starten en ALLES dat ik in het weekend wil doen naar maandag morgen verplaats. Toch zit ik dit op zondag te typen, wel ongedwongen want het had ook morgen ochtend gekund! 


Takeaway 2: Maandag start ik eerder om in het weekend minder te werken. 

Buiten het bovenstaande, kan ik overigens iedereen die GEEN ochtend mens is de tip meegeven om naar het oosten te vliegen als je in een belangrijke periode werk gedaan wilt krijgen ‘voordat de rest van kantoor’ of ‘voordat die ene concurrent’ aan de slag gaat. Maar goed- we kunnen niet allemaal altijd maar naar andere tijdszones vliegen. Bovendien is het anders indelen van je agenda niet heel erg baanbrekend. Wat dan wel? Ik heb wederom gezien hoe ongelofelijk mooi een ‘buitenland avontuur’ verbind en ondernemerschap aanwakkert. 


Takeaway 3: Ik blijf reizen stimuleren en talent met ervaring in het buitenland aannemen. 


Wat ik bedoel? 

Ken je als manager of eigenaar van een kleine organisatie de situatie waarin jouw medewerkers op je af stappen met vragen als: de printer doet het niet…. Natuurlijk kun je zeggen: Wat doe je als je printer thuis stuk is? DAN GA JE HET FIXEN! Maar je kunt ook stellen dat mensen met een buitenland ervaring over het algemeen zelf de printer fixen, of aan je vragen of je op de bestel knop kunt drukken omdat er geen redden meer aan is… 


Dit niet alleen- de zelfstandigheid die nodig is voor een buitenlandavontuur zorgt ervoor dat je eerder een huis wit schildert, om de volgende dag te horen dat je de ramen toch niet mee had moeten nemen. Dit zie ik liever dan dat je niet start omdat je niet weet waar de kwasten zijn. Laat ik nu net liever iemand leren dat je die ramen toch beter niet had kunnen schilderen, dan dat ik uitleg waar de verf staat.  


Ik zeg niet dat iemand die nooit op reis is geweest niet ondernemend is. Ik stel wel dat de kans groot is dat je bij talent met een buitenlandavontuur op het cv ondernemerschap ontdekt. 


Daarnaast ga je sneller voor een collega door het vuur als je met hem of haar gedurende een reis veelvuldig in de kroeg hebt gezeten, of juist ochtenden achter elkaar hebt gesurft met elkaar. Reizen verbind en verbinding is voor mij één van de zes key-componenten in werkgeluk! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?