Kerst vieren op Bali - Sparkling People

Auteur: Femke Tesselaar

Geplaatst op: 27-12-2022

2 Minuten

977 Keer bekeken

Kerst vieren op Bali is toch wel heel anders dan in Nederland. Om te beginnen heb ik nog steeds het gevoel dat het zomer is, maar ondertussen is het al bijna 2023. Omdat het hier altijd warm weer is heb ik niet echt besef van tijd en daardoor heb ik ook niet echt een kerstgevoel gehad. Hiernaast is er een ander geloof op Bali, en dus wordt kerst hier helemaal niet gevierd.


In Nederland begint het kerstgevoel al bij het slechte weer en het opzetten van de kerstboom na sinterklaas. Nu ben ik wel met de andere stagiaire Liselot op pad gegaan om kerstversiering te halen voor het kantoor op Bali, maar door een kerstwinkel lopen in je korte broek is toch wel wat gek.


Normaal gesproken vier ik kerst altijd met mijn familie, maar die zijn in Nederland. Nu heb ik veel Nederlandse studenten ontmoet die ook stage lopen in dezelfde periode als ik op Bali. Ik heb samen met deze studenten toch een beetje kerst gevierd. Weer een hele andere (maar ook hele leuke) ervaring vergeleken met wanneer we het gewoon in Nederland vieren.


Kerst begon voor mij eigenlijk al een dag eerder. Dit kwam omdat wij vrijdagavond naar een kerstborrel gingen dat georganiseerd was vanuit een organisatie die stages in Azië regelt voor Nederlandse studenten. Op kerstavond ben ik uit eten geweest bij een leuk restaurant (Milu by Nook) en in de avond was er een groot feest bij een Beach club (La Brisa).


Eerste kerstdag was het helaas wat minder mooi weer en daarom ben ik die dag naar een marktje (Love Anchor) in Canggu gegaan waar je veel verschillende soorten sieraden en kleding kan kopen. Daarna zijn we naar een spa geweest voor een massage. In de avond gingen we met een groepje uit eten bij Penny Lane.

Tweede kerstdag zijn we naar het strand geweest en in de avond zijn we uit gegaan bij La Favela. Dit is een club in Seminyak.


Ik raad het je zeker aan om een keertje kerst te vieren op Bali, het is weer een compleet nieuwe ervaring. Geen kerst in de kou, maar kerst onder de palmbomen met een kokosnoot in je hand.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?