Hoe overleef je de eerste week bij je nieuwe stage?

Auteur: Stijn Ten Hoeve

Geplaatst op: 10-01-2023

2 Minuten

660 Keer bekeken

Mijn stageperiode bij Sparkling People zit er helaas alweer bijna op. Ik heb een erg leuke tijd gehad en ik kijk met een goed gevoel terug op mijn stageperiode. Zelf vond ik het in de eerste weken enorm wennen. Ik snap dat de eerste weken op jouw nieuwe stage ook wennen zijn, en dan met name de eerste week. In deze blog geef ik jou tips over hoe je het beste jouw eerste stageweek doorkomt!

Kom op tijd

Op jouw eerste dag is een goede eerste indruk belangrijk. Om een goede eerste indruk achter te laten is het belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn, je geeft daardoor namelijk een goed signaal af. Je laat namelijk merken dat je afspraken nakomt en dat je er veel zin in hebt! Dus de eerste tip is simpelweg: kom gewoon op tijd!

Stel voldoende vragen

Het is logisch dat als je in een nieuwe omgeving terecht komt er nog veel onduidelijk is. Geen zorgen, alles wordt met de dag duidelijker. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk in de eerste week duidelijk wordt. Als iets niet duidelijk is, stel gewoon je vragen. Het is tenslotte je eerste week, nu kan het nog!

Zorg dat je een to do list hebt

In de eerste week is het vaak nog zoeken naar wat je kunt doen, logisch want je bent er pas net. Niemand neemt je dit kwalijk. Toch is het voor jezelf prettig dat je bezig blijft, dan gaat de tijd namelijk ook sneller. Een to do list kan je helpen op het moment dat je even niet meer weet wat je kan doen. Hierdoor heb je een snel en makkelijk overzicht wat je nog kunt doen. Ook zal jouw stagebegeleider een goede indruk van je krijgen omdat je productief bezig bent!

Pak proactief projecten op

Een andere tip die ik je mee wil geven is om proactief projecten op te pakken. Stagebegeleiders houden ervan als je zelfstandig werkt, maar vooral als je zelf dingen oppakt. Ze willen niet telkens aan jou vragen om iets te doen, terwijl je dat zelf ook had kunnen bedenken. 

Ik hoop dat deze tips iets hebben bijgedragen aan een goede start van je stage. Uiteindelijk zullen de eerste weken voorbijvliegen. Het belangrijkste is om jezelf te zijn en te vertrouwen op jezelf. Ze hebben jou tenslotte aangenomen!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?