Van stagiaire naar medewerker, hoe is dat?

Auteur: Lisa Ten Hoope

Geplaatst op: 17-01-2023

2 Minuten

612 Keer bekeken

De laatste loodjes van je studie, de afstudeerstage, is vaak het zwaarst zeggen ze toch? Hoewel ik er zeker tegenop keek en het hierom uitstelde, ben ik terecht gekomen in een warm bad waar de tijd voorbij vloog. 

 

Mijn naam is Lisa en ik ben begonnen bij Sparkling People als stagiaire op de marketing afdeling. Na mijn stageperiode ben ik blijven hangen, want dat gebeurt nou eenmaal als je het naar je zin hebt ;). Op dit moment ben ik al een half jaar werkzaam vanaf het mooie Bali en ondersteun ik de marketing afdeling. Aan mijn Bali avontuur komt helaas ook een eind, maar daar komt gelukkig een mooie uitdaging voor terug! Per 1 maart zal ik namelijk team Haarlem komen versterken voor 32 uur per week, natuurlijk nog steeds in de marketing.

 

Hoe is het nou om als stagiair te beginnen bij een bedrijf en hier uiteindelijk te blijven werken? Voor mij voelt dit als de ideale situatie, want ik heb al een half jaar mogen proeven van de sfeer en werkzaamheden bij Sparkling People. Hierdoor kon ik makkelijker de beslissing nemen of deze baan bij mij paste of niet. 

 

Een groot voordeel is natuurlijk ook dat ik al bekend ben met de systemen en programma’s waar mee gewerkt wordt binnen Sparkling People. Aangezien ik tijdens mijn stageperiode al ben ingewerkt, is dit ook gunstig voor Sparkling People zelf. Ik merk dat ik met meer zelfvertrouwen kan beginnen aan mijn eerste ‘echte’ baan en dat het prettig voelt dat ik mijn collega’s als ken en weet wat ik van ze kan verwachten. 

 

Mijn advies? Probeer voor je afstudeerstage een bedrijf te zoeken dat echt bij je past en waar jij jezelf eventueel langer zou zien werken. Tijdens je stage kan je erachter komen of jij ook daadwerkelijk een match bent met het bedrijf en wie weet houd je er wel je droombaan aan over!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?