Een marathon lopen... daar kan je heel wat van leren!

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 24-01-2023

2 Minuten

569 Keer bekeken

Ik heb met een week of zes training vorig jaar de Marathon van Lissabon gelopen. Het ging niet heel best, tussendoor moest ik wandelen en ik heb er in plaats van 4 meer dan 5 uur over gedaan. Wat je bezielt om een marathon te lopen kunnen we lang over praten. Fit worden, naar een doel trainen, opscheppen etc. Maar wat heb je er eigenlijk aan om 42 kilometer te gaan ploeteren? 


Er zijn twee dingen waar ik van kan genieten na mijn deelname aan de Marathon van Lissabon.. 


HET VALT ALLEMAAL WEL MEE

Ofwel een nieuwe 'relativeringsrots'. Even een kut dag? Stel je voor dat je nu aan de start staat en 5 uur moet gaan hardlopen….. Aan het sporten en even geen energie? Dit rondje valt best mee! Het is geen marathon. 

Lukt het wel om dit jaar weer 50% te groeien? DUH, ik kan met zes weken training ook een marathon lopen! 

 

DAT DOEL IS NOG LANG NIET IN ZICHT, DE VOLGENDE STAP WEL

Ik hield die 42 kilometer vol door hem in stukken te knippen. Hele kleine stukken. Iedere 4 kilometer maakte ik een vlogje en die stuurde ik naar het thuisfront. Niet omdat ik het zo leuk vind om tegen een telefoon te praten, maar als break en subdoel. Dat vlogje is nog 2 kilometer en ik denk niet aan de 20 volgende kilometers. 

Na de race knip ik veel meer op. Grappig genoeg vaak in 4 delen, op de manier van de marathon. 

 

Het eerste deel, de start, dat ging lekker! 

Tweede deel, de reis van 10 naar 20 kilometer, vol vertrouwen dat ik dit volhoud.

Het derde deel, de man met de hamer. 

Het laatste deel is de weg naar de finish- eigenlijk het mooiste stuk!

 

Of het nu gaat om 5 miljoen omzet halen of 20 prospects bellen, de administratie of 10 kilometer hollen. Iets opdelen maakt het behapbaar, helemaal als het einddoel mijlenver is.    

 

Tot slot heb ik de gezonde drive aan deze marathon overgehouden om het nog een keer te doen, maar dan wel in 4,5 uur. Ben benieuwd of dit lukt op 14 mei in Maastricht. 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?