De leukste dingen die je kan doen op Bali tijdens jouw reis

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 24-02-2023

3 Minuten

656 Keer bekeken

Ga jij binnenkort op reis of op vakantie naar het prachtige eiland Bali? Wat tof! Je gaat sowieso een gave tijd tegemoet. Wellicht vind je het lastig om je reis te plannen, of om erachter te komen wat voor activiteiten je nu precies wilt doen.

Aangezien wij bij Sparkling People al een aantal jaar een kantoor hebben op Bali, kunnen wij wat aanbevelingen geven. Zo kan jij zonder zorgen op reis, mét een leuke planning. Ik woon nu zelf 1.5 jaar op Bali, en in deze blog deel ik mijn favoriete bezigheden/activiteiten met je!


1.      Spendeer een dag op het strand

Bali heeft ontzettend veel mooie stranden. Aan de zuidkust van het eiland kan je witte stranden vinden (Uluwatu & Nusa Dua), terwijl je in het Noorden en in het Westen zwarte zandstranden vindt (Canggu, Lovina, Kuta beach etc). De zwarte stranden zijn ontstaan door vulkanisch zand. Deze stranden zijn mijn favorieten op het eiland:

  • Padang Padang Beach
  • Green Bowl Beach
  • Het strand van Sanur
  • Het strand van Amed
  • Keramas

Alle stranden zijn uniek. Check them out! 


2.     Ga op avontuur en bezoek een waterval

Watervallen zijn er in overvloed op Bali. Uiteraard houden veel toeristen van het bezoeken van een waterval. Zelf probeer ik de drukke plekken van het eiland zoveel mogelijk te vermijden, en de ‘hidden gems’ op te zoeken op Bali. Hieronder noteer ik mijn lievelings watervallen/natuurverschijnselen die niet al te druk zijn!

  • Air Panas Angseri (een heetwaterbron. Je kunt hier heerlijk zwemmen).
  • Air Tejun/ Aling Aling Waterfall (een prachtige waterval, waar je ook activiteiten kan doen, zoals: cliff jumping, natural slides, etc).
  • Air Tejun Melanting/ Melanting Waterfall (een waterval met enorme kracht, impressive it is!).


3.     Proef de authentieke Indonesische keuken

De Indonesische keuken is ontzettend lekker. Of je nu vegetarisch bent of vlees eet, de lokale eethuizen hebben vaak voor ieder wat wils. Hieronder noteer ik mijn aanraders voor heerlijk Indonesisch eten. Enjoy!


4.    Chill out!

Geniet van de rust die je op Bali ervaart. Of dit voor jou nu toeren door de natuur betekent, de hele dag chillen op het strand, óf wellicht wel gewoon lekker je boekje lezen bij het zwembad. Geniet van de rust die Bali te bieden heeft. Dit zijn mijn favoriete spots om te chillen, als ik even de rust wil opzoeken:


Ben je geïnteresseerd in meer tips over Bali? Download dan hier onze Bali Guide. Je kan mij ook altijd een bericht via LinkedIn, of een mailtje sturen op: Jill@sparklingpeople.nl

I’m happy to help!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?