Werken als Administratief Medewerker

Auteur: Lisa Ten Hoope

Geplaatst op: 28-02-2023

2 Minuten

625 Keer bekeken

Administratief Medewerker, een hele brede functie naam die niet direct zegt wat jouw functie nou precies inhoudt. In deze rol kan je op veel verschillende plekken werken en hierdoor kan het takenpakket ook compleet anders zijn. Ook kan de rol van Administratief Medewerker wel eens beschreven worden als Backoffice Medewerker. Hierbij heb je dan geen contact met klanten. 


In deze blog wordt beschreven welke werkzaamheden een Administratief Medewerker kan hebben, welke doorgroeimogelijkheden er zijn en ook wat het salaris is. 


Wat zijn je werkzaamheden?

Zoals al eerder vermeld, kan de rol van ‘Administratief Medewerker’ erg verschillen. Taken die mogelijk binnen het takenpakket vallen zijn:

  • E-mails afhandelen;
  • Afspraken maken;
  • Klanten telefonisch te woord staan;
  • Formulieren controleren;
  • Post verwerken. 

Buiten een algemene Administratief Medewerker, kan je natuurlijk ook een specifiekere rol hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Financieel Administratief Medewerker. In deze rol kan je je ook bezig houden met:

  • De boekhouding;
  • Facturen controleren;
  • De debiteuren- en crediteurenadministratie bijhouden;
  • Declaraties of bestellingen verwerken.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Als je werkt als Administratief Medewerker zijn er binnen deze rol geen grote doorgroeimogelijkheden. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld cursussen of opleidingen te volgen. Hierdoor kan je wel een hogere functie betreden, zoals Teamleider of Office Manager. Ook hangen de doorgroeimogelijkheden sterk af van jouw eigen opleidingsniveau en ervaring. 


Wat is het salaris van een Administratief Medewerker?

Het salaris van een Administratief Medewerker kan erg verschillen. Dit heeft te maken met jouw opleidingsniveau, je ervaring en de moeilijkheidsgraad van de functie. Over het algemeen verdien je als Administratief Medewerker ongeveer tussen de €1800 en €3100 per maand. 

 

Lijkt het jou leuk om te werken als Administratief Medewerker en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan snel een kijkje tussen onze vacatures! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?