Hoe vind ik een baan die goed bij mij past?

Auteur: Laura van Bergen

Geplaatst op: 21-03-2023

3 Minuten

544 Keer bekeken

Je staat aan het begin van jouw carrière. Een vraag die velen zichzelf stellen: “welke baan past bij mij?” Alle opties liggen nog open, maar hoe vind je iets dat jou daadwerkelijk gelukkig maakt? Bij Sparkling People vinden we het belangrijk dat je een baan hebt waarvan je gelukkig wordt. Daarom helpen wij je met deze blog op weg naar het vinden van een perfecte baan!


Waar liggen jouw talenten?

Allereerst is het slim om stil te staan bij jouw talenten en kwaliteiten. De onderstaande talenten komen bijvoorbeeld goed van pas bij specifieke banen: 

  • Nauwkeurig en goed met cijfertjes: Financieel Administratief Medewerker of Debiteurenbeheerder
  • Creatief en analytisch: Content Marketeer of SEA Specialist
  • Een ster in netwerken en mensen overtuigen: Sales of Klantenservice Medewerker
  • Organisator in hart en nieren: Project Manager of Inkoper
  • Een goede luisteraar: Consultant of HR Medewerker


Kijk in de spiegel

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd? En waar krijg jij energie van op school? Trek dit door naar je carriere! Als Content Marketeer kun je bijvoorbeeld jouw fotografie hobby de hele dag blijven uitoefenen. Een Recruiter is continue aan het socializen en een Basisschool Docent kan af en toe heerlijk knutselen en zingen!


Kijk naast hobbies ook naar jouw persoonlijkheid. Denk aan jouw manier van werken: werk je graag samen of liever alleen? Houd hier dan rekening mee bij het vinden van een geschikte functie. Houd jij ervan om de touwtjes in eigen handen te hebben? Dan is Management wellicht iets voor jou!


Een werkgever die jouw werkgeluk stimuleert

Naast een fijne baan, is het ook belangrijk om een werkgever te vinden die matcht met jou. Kijk goed naar de arbeidsvoorwaarden, werksfeer en normen & waarden. Als je jezelf graag wil blijven ontwikkelen, vind dan een werkgever die jou deze kans biedt. Kijk naar trainingsmogelijkheden, extra verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Ook de vorm van management is belangrijk. De een houdt van een formele sfeer, de ander werkt liever in een informele omgeving met een hecht vriendenteam. De werkcultuur is daarbij ook belangrijk. Neem jij graag zelf het initiatief? Dan is een holacratische organisatie echt wat voor jou! Vind je het fijn dat het management juist belangrijke beslissingen maakt? Dan past een hiërarchische werkcultuur beter bij jou.


Wil jij de wereld rond kunnen reizen, kies dan voor een remote baan of een werkgever die workactions aanbiedt. Zo heb je een vakantiegevoel zodra je klaar bent met werken en kan je in je vrije tijd de hele wereld ontdekken. Als je dol bent op sporten, is het fijn om een werkgever te vinden die vitaliteit support. Daardoor kan je onder werktijd naar de sportschool, krijg je wellicht korting op een sportabonnement én worden jouw collega’s de leukste sportbuddies!


Kortom: kijk naar je talenten, persoonlijkheid en normen en waarden. Besteed niet alleen aandacht aan het kiezen van de juiste functie, maar kijk ook goed bij welke werkgever jij zou willen werken. Zo blijf jij het langst gelukkig met jouw droombaan! Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?