Van personal trainer naar recruiter

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 28-03-2023

5 Minuten

655 Keer bekeken

Een jaar geleden gaf ik personal training aan het team van Sparkling People. Na stagelopen als personal trainer, een eigen onderneming, werken in de horeca en een maand feesten in Indonesië ging ik aan tafel zitten met Jeroen en bood hij mij een nieuw avontuur aan: Werken als recruiter voor Sparkling People. Lees mijn blog om meer te weten over de drastische carrière switch van ‘Mitch’ ! :)


Doelen bereiken, van onwetende student naar PT.  

Ik vind alles leuk. 


Ik zou elk beroep wel willen uitproberen, oké oké... er zijn een paar uitzonderingen. Het leuk vinden van veel dingen zie ik als iets positiefs, maar wat is dan die rode draad in ‘alles’? Daar ben ik in de loop van de tijd achter gekomen: Ik word getriggerd door het bereiken van doelen, en dit niet alleen tijdens het behalen van mijn eigen doelen maar ook door het behalen van iemand anders zijn/haar doelen. Het heeft even geduurd voordat ik hier achter kwam, het speelde echter wel altijd al. Toen ik jong was droomde ik van een carrière als fysiotherapeute, tot het moment dat ik moest kiezen en ik toch voor de brede opleiding Sportkunde ging, want ik vind namelijk alles leuk. 


In mijn derde jaar moest ik een half jaar stage lopen en vond ik mijn passie in het geven van trainingen. Na een half jaar interne opleiding bij een personal trainingspraktijk, zag ik een doel voor ogen: ik wil mijn eigen onderneming. Zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef me in bij de KvK, kocht  de Decathlon leeg, zocht een mooi grasveld op en startte mijn eigen onderneming. 


Daar was Sparkling People ineens elke week.

Naast het training geven op een mooi grasveld mocht ik ook blijven werken bij mijn stageplek. Hier bleef ik mijzelf continu ontwikkelen en kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Op een gegeven moment kreeg ik op donderdagmiddag om 17:00 een nieuwe groep, de werknemers van Sparkling People Haarlem. Ondanks dat ze standaard 17:05 aan kwamen lopen was de klik er al snel. Met veel plezier matte ik ze dan ook graag een uur lang af. Het allerbelangrijkste was dat er een wedstrijdelement in zat en dat er gelachen werd, het blijft natuurlijk Sparkling People! 


PT burn-out

Oeps… Door het vele werken en het goed lopen van mijn eigen onderneming was ik mijn scriptie, en eigenlijk mijn hele studie, een beetje uit het oog verloren. Dit alles bij elkaar zorgde voor een drukke en chaotische periode waarbij ik alle ballen net aan hoog wist te houden. Ik houd altijd wel van drukte en chaos alleen was dit net even te veel. Ik merkte op een gegeven moment dat ik steeds minder energie had om training te geven, ik stopte met mijn eigen onderneming en focuste me op mijn vaste baan. Om mijn plezier in het geven van trainingen terug te krijgen ging ik extra in de horeca werken, wat ik nog altijd leuk blijf vinden. Dit plan werkte echter averechts. Mijn leven werd nog drukker waarbij ik om 07:00 in de gym begon en rond 02:00 s ’nachts klaar was in de horeca. 


Maar, Jeroen viel mij keer op keer lastig

Zoals gezegd houd ik van drukte, maar ook ik heb mijn grenzen, die ik gelukkig steeds beter leer kennen. Ik gaf nog een maand training en zei gedag tegen deze wereld, waaronder ook tegen Sparkling People. Dit was nog best lastig, hoe zeg je doei tegen een hele leuke en mooie groep mensen? Tijdens de trainingen werd ik af en toe wel voor het blok gezet: waarom kom je niet bij ons werken? Een vraag die ik best vaak tussen neus en lippen door hoorde, ik moest er alleen niks van weten haha ;). Maar toen ik Sparkling People voor de laatste keer training gaf sprak ik toch met Jeroen af om contact te houden na mijn reis naar Indonesië. 


De aanhouder wint: ik ben recruiter bij Sparkling People

Na een ongelofelijk mooie maand avonturen opdoen in Bali met mijn zusje brak het moment aan. Ik pakte de telefoon op en belde Jeroen: “we zouden toch contact houden”? Zo gezegd, zo gedaan! Een week later dronk ik, volgens mij tegen alle verwachtingen van Jeroen in, een kopje koffie in het kantoor van Haarlem. 


De rest is geschiedenis ;)


Ik werk nu namelijk al ongeveer 4 maanden bij Sparkling People en had nooit verwacht dat ik naast de mooie club mensen het werk ook zo ontzettend leuk zou vinden. Ik ben héél blij dat ik mijn rode draad, mijn energie en mijn passie weer heb teruggevonden. 


Bij deze, bedankt voor het volhouden Jeroen!


Wil jij ook een drastische carrière switch maken! 

Wil jij ook, net als ik, een drastische carrière switch maken? Neem eens gerust een kijkje op onze vacaturepagina. Zie jij een vacature die je tof lijkt? Dan mag je mij, of een van mijn collega’s, ten aller tijde een appje sturen, belletje geven of mailen, en dan help ik, of een van mijn collega’s, je verder! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?