Banen die jij in 2023 remote kan uitvoeren

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 06-04-2023

4 Minuten

808 Keer bekeken

Remote werken: Een term die je ongetwijfeld de laatste tijd veel hebt gehoord en waarschijnlijk ook zelf hebt ervaren. Door COVID-19-is de trend van werken op afstand versneld. Nu meer bedrijven externe functies aanbieden, is het nog nooit zo makkelijk geweest om vanuit huis of ergens anders ter wereld te werken.

Wij krijgen met regelmaat de vraag: wat voor baantjes kan je remote uitvoeren? Ben je op zoek naar een carrière switch en wil je de touwtjes in eigen handen nemen? Hieronder schrijven wij over 7 banen die je remote kunt uitvoeren, check it out!

1. Content Creator

Als content creator kan je op verschillende gebieden werken, waaronder schrijven, fotografie, video en social media. Als content creator kan je content maken zoals blogs, social media content, YouTube video’s etc. Je kan als freelancer werken of in dienst zijn van een bedrijf dat werknemers inhuurt. Dit is misschien niet gemakkelijk vindbaar, maar zeker niet onmogelijk in 2023. Dit is wellicht een goede tussenstap voor jou, als je de stap naar volledig freelancer nog te spannend vindt.

2. Website Ontwikkelaar 

Website ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van websites. Ben je goed in het gebruiken van codeertalen zoals HTML, CSS en Javascript om websites te maken die gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk zijn. Veel website ontwikkelaars werken op afstand en kunnen worden ingehuurd door bedrijven of werken als freelancers. Genoeg mogelijkheid dus om dit remote uit te voeren.

3. Virtuele Assistent

Virtuele assistenten bieden op afstand administratieve en ondersteunende diensten aan klanten. Zo kan je taken uitvoeren zoals het plannen van afspraken, het beheren van e-mails en het organiseren van bestanden. Veel eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers huren virtuele assistenten in om hen te helpen met dagelijkse taken. Hoe start je hiermee? Begin simpelweg met het berichten van bedrijven (of kleinere bedrijfjes), wellicht zit er een werkgever tussen die jou remote laat werken! Je kan jezelf ook aanbieden op platformen zoals Fiverr.

4. Grafisch Ontwerper

Grafisch ontwerpers creëren visuele inhoud voor websites, marketingmateriaal en social media platforms. Ben jij goed in het gebruiken van software zoals Adobe Illustrator en Photoshop? Kan jij logo's, afbeeldingen en andere visuele elementen ontwerpen? Dan kan jij remote aan de slag! Grafisch ontwerpers kunnen voor bedrijven werken of als freelancers werken.

5. Online Bijlesdocent

Online docenten bieden bijles op afstand. Ze kunnen werken met leerlingen van alle leeftijden en vakken, van wiskunde en wetenschappen tot muziek en talen. Om bijles te geven, zijn er veel online platforms beschikbaar. Sommige platforms vereisen echter een onderwijscertificering. Voordat je je aanmeldt, is het dus belangrijk om onderzoek te doen naar de eisen van het platform.

6. Social Media Manager

Social media managers zijn verantwoordelijk voor het creëren en beheren van social media content voor bedrijven en organisaties. Ze maken content kalenders, communiceren met volgers en analyseren statistieken van sociale media. Veel bedrijven huren social media managers op afstand in, en daartussen zit een toenemend aantal freelancers. Ook dit kan jij perfect uitvoeren vanaf elke locatie op de wereld!

7. Vertaler

Vertalers zetten geschreven of gesproken inhoud om van de ene taal naar de andere. Ze kunnen op verschillende gebieden werken, waaronder het bedrijfsleven, de overheid en de gezondheidszorg. Veel vertalers werken op afstand en kunnen worden ingehuurd door bedrijven of werken als freelancers.

En er zijn nog vele andere mogelijkheden.... als jij het maar graag genoeg wilt!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van jobs die jij remote kunt uitvoeren. De opkomst van werken op afstand heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor mensen om overal ter wereld te werken, en deze banen kunnen flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privéleven bieden. Heb jij een job gevonden die je remote kunt uitvoeren? Check dan ook vòòr je vertrek in welke landen jij welkom bent als digital nomad. In sommige landen mag je namelijk niet werken, of heb je er specifieke visa voor nodig. Stay tuned for the next blog voor meer informatie over waar jij als remote werker aan de slag kunt! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?