Waarom vrijwilligerswerk zo waardevol is voor jouw carrière

Auteur: Laura van Bergen

Geplaatst op: 11-04-2023

3 Minuten

577 Keer bekeken

Je hoort het wel vaker: “vrijwilligerswerk is goed voor je cv”. Maar waarom? Wat voor vrijwilligerswerk is nuttig voor jouw toekomst/carrière?? En wat draagt het precies bij aan jouw carrière? In deze blog vertellen we je waarom vrijwilligerswerk een enorme boost is voor jouw cv én carrière


Nieuwe skills ontwikkelen

Het uitvoeren van vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat je jouw nieuwe talenten kunt ontdekken. Misschien blijkt dat jij heel goed bent in het begeleiden van activiteiten, omgaan met ouderen of met het vinden van donateurs. Je zou zomaar kunnen ontdekken dat je onverwachts een talent hebt voor organisatie, coaching of sales! Daarnaast helpt vrijwilligerswerk bij het ontwikkelen van jouw sociale vaardigheden. Of je nou helpt in een bejaardentehuis, bij de voedselbank of een voetbalclub: je leert met verschillende mensen omgaan!


Dankzij vrijwilligerswerk doe je werkervaring op bij verschillende organisaties. Misschien wel in sectoren waar je normaal nooit zou werken! Zelf collecteer ik jaarlijks, heb ik twee keer vrijwilligerswerk gedaan bij verzorgingstehuizen in Nederland en één maand lang in Zuid-Afrika geholpen in sloppenwijken, gevangenissen en bejaardentehuizen. Ik heb enorm veel geleerd van de werkcultuur in het buitenland en de manier van management in de zorg. Het collecteren vond ik eerst heel spannend, maar heeft mij minder verlegen gemaakt en inmiddels doe ik het zonder problemen!


Het zegt iets over jou en maakt je onderscheidend

Vrijwilligerswerk laat zien dat je uit je comfortzone durft te stappen. En dat je een maatschappelijke bijdrage wilt leveren zonder er iets voor terug te krijgen! Het zegt dus veel over jou als persoon: je wilt mensen helpen, staat open voor nieuwe uitdagingen en toont ook inzet zonder betaald te worden. Dit kan jou onderscheiden in het sollicitatiegesprek, vergeleken met andere kandidaten. Daarnaast helpt vrijwilligerswerk met het verbreden van je netwerk (je weet maar nooit wanneer het van pas komt) én kan het een gat opvullen in jouw cv. 


Vrijwilligerswerk kiezen dat bij jouw carrière past

Je kunt ontzettend veel doen qua vrijwilligerswerk: iets met kunst, de natuur, mensen of dieren. Wil je dat vrijwilligerswerk er echt uitspringt op jouw cv? De recruiters van Sparkling People geven je de volgende tip: kies iets waarbij je skills kunt ontwikkelen die van pas komen in jouw toekomstige werkveld. Denk aan plannen, samenwerken, creativiteit of empathisch vermogen. Zo ontwikkel je vaardigheden waar je zelf wat aan hebt en val je op bij recruiters! 


Ben je op zoek naar een nieuwe baan in marketing, service, finance of sales? Bekijk dan hier onze huidige vacatures!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?