De voordelen van vakantiewerk

Auteur: Lisa Ten Hoope

Geplaatst op: 06-06-2023

3 Minuten

509 Keer bekeken

Zit jij nog op school of ben je aan het studeren en heb je in de zomermaanden meer tijd om te werken? Misschien is een zomerbaantje wel wat voor jou! In deze blog laten wij de voordelen van zomerwerk aan jou zien!

Vakantiewerk

Tijdens je vakantie heb je voor een langere periode veel vrije tijd die jij goed kan besteden aan een leuke zomerbaan. Om te zorgen dat je tijdens de zomer lekker aan het werk kan, is nu de tijd om alvast rond te kijken en te solliciteren. Sparkling People heeft een aantal leuke banen die jij tijdens de vakantie kan doen, maar ook hebben we vacatures open staan voor vaste bijbanen. Van een baan als productiemedewerker tot een baan als verkoopmedewerker, er zit vast iets bij wat helemaal bij jou past. Het hebben van vakantiewerk zorgt voor veel voordelen voor jou zoals:

Je ontmoet nieuwe mensen

Tijdens je zomerbaan kom je terecht bij een nieuw bedrijf met allemaal nieuwe mensen. Misschien kom je te werken bij een bedrijf waar je nieuwe vrienden ontmoet of werk je met mensen waar je veel van kan leren. Het leren kennen van nieuwe mensen is altijd goed voor het verbreden van je netwerk. Dit netwerk komt namelijk altijd van pas in de toekomst.

Je verdient geld

Tijdens jouw vakantie heb je misschien veel leuke dingen op de planning, zoals een vakantie. Deze dingen kosten vaak flink wat geld. Met jouw vakantiebaan zorg jij ervoor dat je al jouw leuke plannen deze zomer kan betalen.

Je bouwt een CV op

Met een vakantiebaan kan je ervaring opdoen bij een bedrijf die jij leuk vindt. Het hebben van deze ervaring is zeer nuttig voor de toekomst. Werkgevers kiezen vaak namelijk liever voor mensen die al enige ervaring hebben opgedaan in het werkveld. Het opdoen van ervaring zorgt ervoor dat jij nieuwe skills aanleert die erg goed op jouw CV staan. Ook leer je omgaan met verschillende bedrijfsculturen en mensen. Het hebben van een vakantiebaan zorgt ook voor referenties die jij op je CV kan zetten.

Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden

Tijdens je vakantiebaan leer je omgaan met nieuwe systemen en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Deze vaardigheden kan je goed gebruiken voor jouw toekomstige banen. Hoe meer vaardigheden jij bezit, hoe meer voordelen dit biedt voor jouw toekomstige sollicitaties.

Een zomerbaan is leuk

Je hoeft je tijdens de vakantie niet te vervelen en kan erachter komen waar jouw interesses liggen. Voor een zomerbaan kan je kiezen voor een functie waarbij je de werkzaamheden leuk vindt. Ook kan je werken bij een bedrijf die je interessant vindt, er is namelijk keuze genoeg!

Je hebt kans op een vaste baan

Misschien bevalt de zomerbaan zo goed dat je de kans krijgt om te blijven werken bij dit bedrijf. Je kent de systemen en hebt in de vakantie al de nodige ervaring opgedaan bij het bedrijf. Ze weten wat jij in huis hebt en wat ze aan je hebben. Dit kan ervoor zorgen dat ze graag willen dat jij ook na je vakantie bij het bedrijf blijft werken.

Ben jij op zoek naar een leuke baan voor in de zomer of een vaste bijbaan? Bekijk dan onze vacatures en wie weet zit er iets voor jou tussen!


Vacatures voor een zomerbaan: https://sparklingpeople.nl/vacatures?keyword=&place=&distance=1.1&contract%5B%5D=19&search=Zoeken


Vacatures voor een bijbaan: https://sparklingpeople.nl/vacatures?keyword=&place=&distance=1.1&contract%5B%5D=16&search=Zoeken

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?