Wonen in het buitenland - permanent vakantie?

Auteur: Arco Bergman

Geplaatst op: 20-06-2023

2 Minuten

482 Keer bekeken

Sinds ik ben verhuisd naar het prachtige Lissabon...

Is er iets veranderd. Een gevoel wat ervoor heeft gezorgd dat mijn behoefte aan vakantie is verminderd. Voorheen, toen ik nog in Nederland woonde en mijn dagen vulde met werkverplichtingen, keek ik altijd zo ontzettend uit naar mijn vakanties. De weken leken eindeloos te duren, en ik telde de dagen af tot ik eindelijk kon genieten van ontspanning, zon en even helemaal niets aan mijn hoofd.


Maar hier in Lissabon is het anders. Ik merk dat mijn stressniveau aanzienlijk lager is, en ik ben veel meer ontspannen. Als gevolg hiervan ben ik niet meer die tikkende vakantie tijdbom die ik ooit was. Ik hoef niet langer wanhopig uit te kijken naar een ontsnapping, want ik voel me hier in Lissabon alsof ik permanent op vakantie ben.


Zelfs wanneer.....

Ik gewoon een dagje op het strand doorbreng, voelt het alsof ik op vakantie ben, ook wanneer het een doodgewone weekenddag is. Het helpt natuurlijk ook dat de zon hier overvloedig schijnt. Het bijwerken van mijn e-mails terwijl ik geniet van de warme zonnestralen en een kopje koffie, geeft een compleet andere beleving dan wanneer ik dat op een regenachtige dag achter mijn bureau in een grauw kantoor zou doen, wat vaak in Nederland wél het geval was.


Maar wat maakt Lissabon zo anders?

Waarom voelt het hier als een constante vakantie? Ik denk dat het te maken heeft met de manier waarop mensen hier in het leven staan. Het is minder materialistisch dan ik gewend was. Mensen streven hier niet zozeer naar de nieuwste gadgets of de snelste auto's. In plaats daarvan hechten ze waarde aan geluk en genieten van de eenvoudige geniet momenten van het leven.


Hier in Lissabon werk ik met een glimlach, genietend van de flexibiliteit die remote werken biedt. De combinatie van een prachtige omgeving, vriendelijke mensen en een meer gebalanceerde levenshouding maken van Lissabon mijn ideale plek om te wonen en te werken.

Dus, als je me zoekt, kun je me vinden in het zonnige Lissabon, waar elke dag voelt als een vakantie.

Join me and let's work with a smile!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?