De grootste leermomenten tijdens mijn Sparkling stage op Bali!

Auteur: Laura van Bergen

Geplaatst op: 27-06-2023

3 Minuten

681 Keer bekeken

Een marketing stage bij Sparkling People

Van begin februari tot eind juni heb ik stage gelopen bij Sparkling People. Ik kwam de organisatie tegen op LinkedIn en hield de posts toen een paar maanden lang in de gaten. Ik kon aan de posts merken dat de sfeer goed is en dat de collega’s gezellig zijn, dus ik besloot te solliciteren en werd aangenomen als Marketing Stagiaire!


Tijdens mijn marketing stage bij Sparkling People heb ik heel wat marketing werkzaamheden verricht. Ik was vooral lekker bezig met content! TikToks filmen, foto’s maken en reels bedenken. Daarvoor ben je bij mij altijd aan het juiste adres! Ik heb meer dan 70 vacatures geschreven, een whitepaper over remote werken gemaakt en heel wat blogs geschreven. En natuurlijk de social media posts op Instagram, Facebook en LinkedIn. 


Ik heb geleerd om te werken met programma’s zoals Canva, Google Analytics, InDesign en Meta Ads. Soms ingewikkeld in het begin, maar ik ben nu een pro! Samen met mijn collega’s organiseerden we een webinar over remote werken, wat ook een gave ervaring was. Ik voerde projecten uit om de conversie te verhogen en vanuit school onderzocht ik een vraagstuk om meer kandidaten te betrekken in het wervingsproces. Als oplossing daarvoor heb ik e-mailmarketing opgezet voor Sparkling People. Dat was een leuk en breed project met een goede combinatie van strategie, branding, communicatie en data. 


Verhuizen naar Bali

Mijn marketing stage vond plaats in Canggu, op Bali. Het was heel spannend om in mijn eentje voor een half jaar naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Ik woonde voor het eerst op mijzelf, moest nieuwe vrienden maken en een eigen leven opbouwen op Bali. Van dat avontuur heb ik veel geleerd! Ik ben socialer geworden en heb ontdekt dat sporten best leuk kan zijn. Surfen, Muay Thai, spinning, yoga, ik heb het als anti-sporter allemaal gedaan! Mijn collega Jill sleepte mij voor de eerste keer in mijn leven mee naar een sportschool en coachte mij door een ijsbad ervaring heen. Ook ben ik veel zelfstandiger geworden. Het tijdsverschil, de Indonesische cultuur en het tropische klimaat hebben mij veel flexibeler gemaakt. Doordat deze stage in het buitenland was heb ik naast nieuwe skills ook veel over mijzelf geleerd. Ik ben heel dankbaar dat Sparkling People mij deze kans heeft gegeven!


New insights

Een aantal nieuwe inzichten die ik meeneem dankzij mijn tijd bij Sparkling People:


  • Employer branding is key;
  • Geen idee is te gek;
  • Uit je comfortzone stappen is eng, maar ook heel leuk;
  • Act like an owner;
  • Ik weet nu precies hoe recruiters denken en handelen, handig voor als ik later ga solliciteren!


Op zoek naar een recruitment of marketing stage bij Sparkling People?

Leuk, neem contact met ons op via info@sparklingpeople.nl

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?