Gen Z werven: 5 effectieve aanpakken om de nieuwe generatie talenten aan te trekken in 2023

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 05-07-2023

3 Minuten

626 Keer bekeken

Gen Z werven: 5 effectieve aanpakken om de nieuwe generatie talenten aan te trekken in 2023


In de dynamische en snel evoluerende arbeidsmarkt is het cruciaal voor bedrijven om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de nieuwe generatie talenten. Met Gen Z (geboren tussen 1997 en 2012) die nu de arbeidsmarkt betreedt, is het essentieel om effectieve strategieën te ontwikkelen om deze jonge, ambitieuze en digital-native professionals aan te trekken. In deze blogpost delen we 5 krachtige aanpakken die je kunt gebruiken om Gen Z te werven voor jouw bedrijf. 

Wees actief op sociale media: Creëer een sterke online aanwezigheid

In het tijdperk van sociale media is het van cruciaal belang om actief te zijn op platforms waar Gen Z het meest te vinden is. Door boeiende content te delen op platforms zoals Instagram, TikTok, Snapchat en YouTube, kan je een band opbouwen met potentiële kandidaten. 

Maak gebruik van de unieke functies van elk platform om een gevarieerde en boeiende contentstrategie te ontwikkelen. Gebruik bijvoorbeeld de Stories-functie op Instagram om een kijkje achter de schermen van je bedrijf te geven. Tenslotte is het belangrijk om in te spelen op online trends. Geef er een authentieke twist aan die past bij jouw bedrijfscultuur.


IJzersterke engagement

Daarnaast is het van essentieel belang om korte lijntjes te onderhouden met jouw doelgroep. In een ideale contentstrategie streef je naar een tweerichtingscommunicatie waardoor jouw bedrijf engagement creëert met deze jonge doelgroep. Vergeet daarom niet om interactie aan te moedigen en te reageren op opmerkingen en berichten van gebruikers. Gen Z waardeert authenticiteit en betrokkenheid, dus neem de tijd om te reageren, vragen te beantwoorden en een dialoog aan te gaan met je volgers.


Bedrijfscultuur en waarden: Communiceer je missie en cultuur

Gen Z is op zoek naar een bedrijf dat hun persoonlijke waarden weerspiegelt. Zorg ervoor dat jouw bedrijf een duidelijke missie, visie en bedrijfscultuur heeft en communiceer dit op een transparante manier in je wervingscampagnes. 


Flexibiliteit: Bied flexibele werkmogelijkheden

Gen Z hecht veel belang aan flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privéleven. Benadruk in je wervingsinspanningen de mogelijkheid tot flexibel werken, thuiswerken en de positieve werk-privéverhouding die het bedrijf biedt. Daarnaast kan jij als werkgever je onderscheiden door remote werken bespreekbaar te maken.


Influencer Marketing

Gen Z hecht veel waarde aan de meningen van influencers die ze bewonderen. Werk samen met relevante influencers die een sterke invloed hebben op jouw doelgroep en vraag hen om jouw bedrijf of vacatures te promoten. Dit kan variëren van het delen van gesponsorde berichten tot het hosten van live Q&A-sessies. 


Conclusie

In de huidige arbeidsmarkt is het van cruciaal belang voor bedrijven om effectieve strategieën te ontwikkelen om Gen Z-talenten aan te trekken. Door actief te zijn op sociale media en boeiende content te delen, kan je een sterke online aanwezigheid creëren en een band opbouwen met potentiële kandidaten. Daarnaast is het essentieel om engagement te stimuleren en persoonlijk contact te onderhouden met deze jonge doelgroep. Tot slot, communiceer je bedrijfscultuur en bied en benadruk de flexibele mogelijkheden tot een goede work-life balance. 

Als Recruitment partij kunnen wij ook het wervingsproces uit handen nemen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral rustig een kijkje op onze werkgeverspagina

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?