De beste sollicitatietips van onze eigen kandidaten

Auteur: Lisa Ten Hoope

Geplaatst op: 13-07-2023

3 Minuten

413 Keer bekeken

We geven jou graag de allerbeste sollicitatietips, dat doen we zelfs al jarenlang met veel plezier. Maar wie kan dat nou eigenlijk beter dan onze eigen kandidaten? Stan, Reinier en Kees-Jan solliciteerden de afgelopen maanden op een baan via Sparkling People en werden alle drie aangenomen. Inmiddels zijn ze al een tijdje met veel plezier aan het werken! We vroegen ze het hemd van het lijf. Kom maar door met die onmisbare tips!


Kandidaat Stan benaderde Sparkling People omdat hij onze recruiter Anne al goed kende. Hij vindt dat zijn sollicitatieproces simpel en snel is verlopen. Stans ultieme sollicitatie tip? “Wees niet bang voor competenties die bedrijven vragen, maar solliciteer naar wat je leuk lijkt.” Een hele goede tip, want werkgevers zijn inderdaad niet altijd even streng over het hebben van bepaalde competenties. Jouw oprechte enthousiasme is veel belangrijker! “Oh en: investeer in een gelikt cv en solliciteer alleen op functies waar bedrijven transparant zijn over hun salaris.” Transparantie zegt inderdaad al iets over het karakter en de bedrijfscultuur van een werkgever. Zijn de arbeidsvoorwaarden vaag? Blijf dan zoeken naar duidelijke vacatures!


Weten hoe je een ijzersterk cv maakt, LinkedIn optimaal benut en hoe je je het beste voorbereid op een sollicitatiegesprek? Lees dan hier onze whitepapers!


Reinier was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam bij Sparkling People terecht op aanraden van zijn manager. “Mijn sollicitatieproces verliep goed, ik heb het gevoel dat er vanuit Sparkling People goed naar mij geluisterd is.” Reinier ziet in dat het soms lastig kan zijn om een nieuwe baan te vinden. “Neem de tijd voor het vinden van de juiste baan. Scroll elke dag maximaal 15 minuten in plaats van een uur lang. Dit kan frustratie of andere emoties voorkomen.” 


Het vinden van een nieuwe baan is inderdaad niet altijd even gemakkelijk. Soms zie je door de bomen het bos niet meer: zoveel vacatures, verschillende functie-eisen en onduidelijke arbeidsvoorwaarden. Blijf er niet in hangen of schakel de hulp in van een recruiter. Zij kunnen het speurwerk voor jou doen en leveren jou dan de meest geschikte vacatures aan!


Kandidaat Kees-Jan werd benaderd door onze recruiter Vince en besloot in te gaan op de interessante mogelijkheden die hem werden aangeboden. Voordat hij het wist had hij een kennismaking met zijn nieuwe werkgever! “Ik heb het erg naar mijn zin hier bij mijn nieuwe baan en de eerste successen zijn inmiddels gevierd!” Kees-Jan vertelt dat de eerste periode bij een nieuwe werkgever nogal intensief is. “Onderschat het starten van een nieuwe baan niet. De eerste werken kosten veel energie en je bent helemaal gesloopt na zo’n dag.” Er komen natuurlijk veel nieuwe indrukken bij een nieuwe baan kijken. Nieuwe collega’s, een andere werkplek, onbekende werkzaamheden. Wees lief voor jezelf in de eerste periode, iedereen moet eerst even wennen!


Op zoek naar een nieuwe baan? Dan helpen we je graag! Bekijk hier onze vacatures of neem direct contact op met één van onze recruiters!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?