Met de fiets naar kantoor

Auteur: Vince Taskin

Geplaatst op: 03-08-2023

3 Minuten

538 Keer bekeken

Fietsen naar kantoor, voor velen de normaalste gang van zaken, voor anderen (haast) ondenkbaar. Met kantoren in Alkmaar en Haarlem biedt Sparkling People een werkplek voor veel collega’s in de buurt. Zelf woon ik in Beverwijk op 18,5 km afstand van het kantoor in Alkmaar. Doorgaans ga ik met de auto naar werk wat mij 20 tot 25 minuten kost. Echter is er sinds eind mei een nieuwe verkeerssituatie, waardoor ik nu 35 tot 45 minuten onderweg ben van deur tot deur.


In het kader van duurzaamheid introduceerde Sparkling People een ‘fiets naar je werk maand’. Dit bewoog ook mij om de fiets te pakken. Iedere ochtend stapte ik met aangename temperaturen en met wekenlang prachtig weer op de fiets naar Alkmaar. Als afwisseling koos ik zo nu en dan voor een ontspannen ponttochtje over het kanaal naar mijn collega’s in Haarlem. Nu de maand juni voorbij is, blik ik terug op een geslaagde maand. En de fiets? Die gaat nog steeds lekker mee naar kantoor!

Punten die ik meeneem uit mijn ‘fiets naar je werk maand’ zijn:

  • In de maand juni ben ik 3 kilogram afgevallen;
  • Ik merk dat ik energieker ben bij de start van mijn werkdag;
  • Door met de fiets naar kantoor te gaan, bespaar ik dagelijks 38 kilometer aan brandstof. Maandelijks scheelt dit ruim twee keer een tankbeurt;
  • Ik val makkelijker in slaap en slaap dieper door;
  • Iedere dag beweeg ik minstens 90 minuten en dat voor een kantoorbaan;
  • Door te fietsen kom ik veel meer buiten en pak ik voldoende vitamine D mee.


Zoals je kunt zien zijn er tal van voordelen die ik ervaar door met de fiets naar kantoor te gaan.

Ik ben energieker, voel mij fitter en daarnaast draag ik ook iets bij aan duurzaamheid. Gaat dit allemaal vanzelf? Nee! Geregeld word ik wakker met lood in de benen. Daarnaast mis ik het zwaaien naar stilstaande auto’s op de A9.


Eenmaal op de fiets is de ene dag de andere ook niet. Het karakteristieke Nederlandse weer en de in juni wekenlange straffe noorderwind maakten het fysiek gezien soms wel tot een uitdaging. De fat bikes en elektrische fietsen van vandaag echter, bieden mij een mooi vangnet voor de wind. Door in het wiel te zitten van mijn elektrische voorganger, valt het uiteindelijk dan toch weer mee.

Motiveren als werkgever

Binnen Sparkling People heb ik geleerd om het avontuur op te zoeken in alle denkbare uithoeken. Mijn collega’s motiveren mij ontzettend om dit vol te houden. Zolang de Poly’s ons land overslaan en zolang de ijspegels nog niet aan mijn stuur hangen, pak ik nog graag de fiets!

Veel bedrijven hebben een fietsplan. Met dit plan worden werknemers gestimuleerd om met de fiets naar kantoor te komen. Heeft jouw bedrijf dit plan ook? En ruil jij ook weleens de auto om voor de fiets?

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?