Een terugblik op mijn start bij Sparkling People

Auteur: Marc Blaas

Geplaatst op: 08-08-2023

3 Minuten

496 Keer bekeken

Na twee onwijs leuke jaren bij Grand Café Klunder besloot ik om mijzelf te gaan verdiepen in het recruitment en daarin mijn kennis verbreden tot het begeleiden van het proces naar een nieuw succes.


Boven recruitment hangt vaak een negatieve wolk. Veel mensen zien recruiters als geldwolven: iemand even gauw aan een baan helpen en knaken verdienen. Gelukkig ben ik bij Sparkling People achter gekomen dat het niet zo werkt. Wat recruitment zo mooi maakt, is het initiële contact, de kennismaking, het voorstellen en dan het samen vieren van jouw glimlach door het veiligstellen van een nieuwe baan. 


Maar goed, terug naar mijn eerste 2 maanden bij Sparkling People. Mijn eerste dag was op dinsdag 30 mei 2023. Spannend ??? Ja best wel, het was een nieuwe wereld waarin ik nog onbekend was. De grootste vraag voor mij was: “een kantoor baan, is dat wel iets voor mij?”. Gelukkig werd ik vanaf het allereerste moment gerustgesteld door de warme en prettige sfeer binnen het team van Sparkling People. Dit gaf me direct een gevoel van comfort en vertrouwen.


De eerste twee weken waren echt aanpoten. Het is niet fysiek zoals ik gewend was bij Grand Café Klunder, maar mijn geestelijke en mentale vlak werd aangezet. Ook het “vroege” opstaan, wat ik toen dacht haha… was wel even wennen! Tijdens mijn jaren in de horeca draaide ik vaak avonddiensten, wat resulteerde in wat langere ochtenden waarop ik rond 10:00 uur uit bed kwam. Ondanks dit schema heb ik de eerste weken succesvol doorstaan, veel waardevolle kennis vergaard en me de fijne kneepjes van het vak eigen gemaakt.


Na 3 weken was het dan ook zover, en mocht ik voor het eerst op de gong slaan om mijn eerste (gedeelde) plaatsing te gaan vieren! Samen met mijn collega Vince Taskin hebben wij een lieve dame uit Amsterdam geholpen aan een nieuwe baan. Deze prestatie werd 2 weken later nog mooier, want haar nieuwe werkgever was zo enthousiast, dat hij haar 8-weekse uitzendcontract heeft opengebroken en haar een vast contract heeft aangeboden!!


Tot op heden heb ik al 4 mensen blij kunnen maken met het vinden van een nieuwe baan en daarbij aan de andere kant werkgevers blij kunnen maken met 4 nieuwe werknemers. Voor nu blijven we lekker doorknallen en hoop ik nog meer glimlachen te creëren op de gezichten van onze kandidaten. 


Wil jij ook met een glimlach naar je werk? Daar help ik je graag bij. Neem contact met mij op via deze link

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?