Omgeving draagt bij aan geluk

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 25-10-2023

2 Minuten

264 Keer bekeken

Omgeving draagt bij aan geluk. Het is de reden waarom wij Nederlanders graag naar het buitenland trekken tijdens vakanties. Een mooie werkplek op een zonovergoten locatie draagt daarom bij aan werkgeluk. En laat ik net tijdens een regenachtige anderhalve week mijn collega's in Lissabon opzoeken.

 Na drie weken Spaanse zon, Spaanse keuken, voetbalwedstrijden, stranden, Spaans schoon en Sangria was ik weer helemaal uitgerust en klaar om aan de bak te gaan.

 

Terwijl ze in Nederland een hellweek hadden, brak de hel los in Lissabon. Toch was het ontvangst van Arco, Noor en Demi zo warm als een versgebakken Pastel de Nata.

 

In Portugal begint de werkdag om 8:00 uur en eindigt om 16:00 uur, in plaats van 9:00 tot 17:00, zoals in Nederland. Een groot voordeel, want zo kon ik na mijn werkdag de stad ontdekken, waar ik van vrienden en collega's zo veel over heb gehoord.

 

Na de eerste dag van mijn workation was het dus ook 'first things first': Pastel de Nata. Onze Didier kan een scriptie schrijven over hoe smakelijk hij het traditionele gerecht vindt, dus dit heb ik gelijk geproefd. Met schaamteloze trots maak ik dan ook graag bekend dat ik tijdens mijn eerste avond Lissabon in totaal zes stuks ervan op heb gekregen.

 

Verder heb ik ondergevonden dat Lissabon een fantastische stad is om de kuiten te trainen tijdens mooie wandelingen. De oude stadswijken en aanliggende buurten zoals Belém zijn daar perfect voor.

 

Wat zijn de uitkomsten van mijn workation in Lissabon?

  • Lissabon is niet altijd zonovergoten, en wanneer het met bakken uit de hemel komt moet je niet als een Amsterdammer overal oversteken;
  • Didier had gelijk over Pastel de Nata;
  • Werken van 8:00 tot 16:00 ga ik wat vaker doen in Nederland;
  • Demi is een fijne partner in crime tijdens een avondje stappen;
  • Mezelf, helemaal ongeschonden! Daar maakten enkele collega's zich zorgen om.

Team Lissabon bedankt voor alles. Team Nederland, Emmy komt thuis.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?