Just dive... in de modder!

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 07-11-2023

3 Minuten

289 Keer bekeken

Volgers van onze social mediakanalen en degenen die al vaker dan één keer in contact zijn gekomen met ons, weten misschien al dat vitaliteit op de werkvloer bij Sparkling People hoog in het vaandel staat. We moedigen elkaar ook aan om af en toe uit onze comfortzone te stappen. Wat gebeurt er als je beide elementen combineert? Dat ontdek je in deze blog!

Just dive

Eén van onze culturecode pilaren luidt: 'Just dive'. Daarmee bedoelen we dat het goed is om af en toe uit je comfortzone te stappen. Wie persoonlijk wil groeien, moet af en toe impulsief zijn. Niet te veel nadenken en gewoon doen. Een jaar geleden gingen Veere en ik na een vrijdagmiddagborrel kijken bij de rugbywedstrijd van onze collega Yenssi. Al snel raakte ik enthousiast door de tactische combinaties, het fysieke spel en de sfeer achteraf in het clubhuis. Na een klein borreltje en een onschuldige uitdaging van Yenssi besloot ik om de volgende reeks introductietrainingen mee te doen.


Die weddenschap was inmiddels een jaar geleden gezet. Mijn spierpijn is nog kersvers. De afgelopen weken heb ik op de woensdagen en vrijdagen met enorm veel plezier een sport beoefend waarvan ik van tevoren zou zeggen dat ik het nooit zou doen. Naast sportieve en fysieke vooruitgang heb ik ook een aantal persoonlijke lessen geleerd.

Concentratie

Rugby gaat razendsnel. Terwijl je de bal moet volgen, moet je ook in de gaten houden of teamgenoten aanspeelbaar zijn terwijl één of twee tegenstanders op je afkomen om je omver te tackelen. Veel prikkels waar je altijd alert voor moet zijn. Maar ik merkte dat mijn concentratie er beter van werd.

Teamwork

Rugby is een teamsport. Het mooie is dat er voor iedereen wel een passende positie is. Er wordt geselecteerd op ieders sterke punten en fysieke capaciteiten. Bij recruitment is het belangrijk dat mensen op de juiste posities worden geplaatst.

Lef

Het kan best eng zijn om op iemand af te rennen die je met man en macht moet tegenhouden met zijn lichaam. Daarnaast draag je geen bescherming. De eerste tackletraining was dus echt even wennen. Uiteindelijk lukte het door mijn gedachten volledig uit te schakelen. Gewoon gaan.

Just dive

De afgelopen weken heb ik flink impulsief gedaan en ik kan het iedereen aanraden om het ook eens te doen. Het was mega spannend, maar de ontwikkeling die ik doorbracht was enorm bevredigend. Daarnaast was het enorm leuk om te doen! Een toekomst in rugby? Wie weet.


'Just dive' is zoals ik eerder benoemde een kernwaarde uit onze culture code. Lees hier onze volledige culture code!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?