Hoe overleef je een winterdip

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 29-11-2023

3 Minuten

269 Keer bekeken

Het einde van 2023 is alweer in zicht. 

De dagen vliegen voorbij, het wordt snel donker en de temperatuur gaat richting het vriespunt. Een mooi moment voor de winterdip om zijn entree te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat de winterdip jou dit jaar overslaat? En waarom moet je juist naar buiten in deze koude, donkere periode?


In deze blog kom je erachter en delen wij diverse tips om ervoor te zorgen dat jij aan de winterdip ontsnapt.


1. Kom in beweging

Een groot kenmerk van de winterdip is het ontbreken van energie. Je blijft het liefst wat langer in bed liggen en je staat niet te springen om je fysiek in te spannen. Maar wist je dat voldoende beweging er juist voor kan zorgen dat de winterdip jou passeert? Door in beweging te komen stimuleer je namelijk belangrijke hormonen. En deze hormonen, die zorgen er weer voor dat je je fijner in je velt voelt en meer energie hebt!


2. Zorg voor structuur en afwisseling in je (werk)dag

Structuur en afwisseling zijn eigenlijk altijd van groot belang tijdens je werkdag. Maar probeer hier de komende periode eens extra op te letten. Stel bijvoorbeeld dagelijks doelen voor jezelf en plan deze ook gelijk in. Door continu en afwisselend bezig te blijven zul je merken dat je minder nadenkt over de kou, donkerte en grauw. Hierdoor ben je meer gefocust op de positieve dingen en zal je dit ook direct uitstralen naar je omgeving!


3. Ga op tijd slapen

In de winter is het misschien wel nog verleidelijker om lang op de bank te blijven zitten en onder het genot van een warme choco een film te kijken. Ondanks dat het vroeg donker is, vliegt de tijd zo voorbij. Probeer in deze periode je normale slaappatroon aan te houden. Dus niet te kort, maar ook niet te lang. Slaaptekort en vermoeidheid zorgen namelijk voor een energieloos gevoel, wat voor de winterdip weer een mooie kans is om te benutten. 


4. Sluit je pauze af met een buitenwandeling

Helaas zal de zon zich in deze periode wat minder laten zien. Ook is het vaak donker als je naar werk- en vervolgens weer naar huis gaat. Maar laat het nu zijn dat daglicht van groot belang is om je energieker te voelen en beter te slapen! Door dagelijks even een ronde buiten te wandelen, ook al is het maar voor 15 minuten, zal je deze positieve effecten al gauw ervaren. Dus neem je collega's op sleeptouw, kijk je baas lief aan (of eet je broodje achter je laptop op) en ga aan de wandel.


Oftewel: Blijf voldoende bewegen, zorg voor gevulde dagen, behoud je normale slaappatroon en ga eens een rondje lopen tijdens je pauze.


Door deze makkelijk toepasbare tips geef je de winterdip een kleinere kans om succesvol te zijn!


Neem je collega's mee en zorg er samen voor dat, ondanks de kou, donkerte en grauw, jullie werkgeluk behouden en het jaar knallend uitgaan! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?