De dag van de vrijwilliger

Auteur: Vince Taskin

Geplaatst op: 06-12-2023

3 Minuten

219 Keer bekeken

Het is zaterdagochtend 6:30 als Vince zijn wekker gaat. Gaat hij op vakantie? Een dagje weg? Of gaat hij naar werk? Op een zaterdag? Gek genoeg geen van allen. Vince gaat namelijk naar voetbalclub RKVV DEM te Beverwijk. Iets voor (soms iets na) 7 uur loopt hij de kantine binnen. Hij zet koffie, maakt limonade klaar en start de keuken op. 

Als om 7:30 de eerste gasten binnendruppelen, staat hij hen vriendelijk te hulp. Al sinds 2014 doet hij dit iedere zaterdagochtend van 7:00 - 13:00. En dat op een 'vrije' zaterdag. Waar het begon als een onschuldige maatschappelijke stage is het inmiddels uitgegroeid tot vast onderdeel van zijn week.


Alsof zijn vrijwillige werkzaamheden bij RKVV DEM nog niet genoeg zijn is hij óók actief als vrijwilliger bij de Gemeente Beverwijk. Ditmaal in zijn rol als steunfractielid van lokale politieke partij Vrij! Beverwijk. Als steunfractielid voert hij namens inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee het woord over verschillende onderwerpen. Zijn voornaamste reden om dit te doen is de hoeveelheid kennis die hij hieruit ophaalt vanuit de verschillende branches. 


Dit zal het wel zijn toch? Nee! Is het antwoord. Hij neemt ieder jaar een aantal van zijn welverdiende vakantiedagen op, puur om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Oslo, Noorwegen tijdens de wereldbekerwedstrijden Biatlon. Als vrijwilliger aldaar houdt hij zich bezig met supportersontvangst, het ontzorgen van (internationale) atleten, opbouwen van het stadion en veel meer. 

Komend seizoen zal hij dit in een leidinggevende rol coördineren en een primeur komend jaar: want ditzelfde kunstje zal hij óók in Canmore, Canada gaan doen! 


Waar Vince zijn tijd en energie vandaan haalt, is voor hemzelf ook een grote vraag. Hij zegt altijd dat hij graag bezig is met wat hij leuk vindt om te gaan doen. Tegelijkertijd vertelt hij daarbij dat hij heel veel leuk vindt. Zolang het hem energie geeft, blijft hij dit doen! Vince is onzes inziens een voorbeeld voor velen. Met positieve energie en altijd vrolijk helpt hij graag anderen. Hij laat zien dat hij daar niets voor terug hoeft, behalve een glimlach terug.


Sparkling People stimuleert vrijwilligerswerk sterk. Wij geven iedereen de mogelijkheid om een dag vrij te nemen en dit in te roosteren voor vrijwilligerswerk. Dit doen wij, omdat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is voor onze samenleving. Of dit nu in de voetbalkantine is, als mantelzorger bij de mensen thuis, of bij de lokale vlindertuin. 


Heb jij weleens een gaatje in je agenda? Of verveel jij je weleens? Neem dan vrijblijvend een kijkje in jouw omgeving waar jij je handen uit de mouwen kan steken. Alle beetjes helpen en je krijgt er zoveel goeds voor terug.


Doen jullie ook aan vrijwilligerswerk? En wat haal jij daaruit?

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?