Een workation: Het bedrijfsuitje voor in 2024!

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 29-12-2023

2 Minuten

401 Keer bekeken

Tip voor een leuk bedrijfsuitje in 2024: Een workation! 

Het nieuwe jaar staat voor de deur en er wordt hard gewerkt aan de plannen voor 2024. In deze blog vertellen we waarom een 'workation' in deze plannen niet mag ontbreken! 


Een workation is letterlijk een combinatie van werk en vakantie. Je werkt namelijk samen met je collega's vanaf een andere locatie. Dit kan zowel in Nederland als het buitenland zijn!

Bij Sparkling People gaan we jaarlijks op workation naar Portugal. Hier kunnen we na onze werkdag genieten van de omgeving, sangria en tapas! 

Maar naast het ontdekken van nieuwe plekken en het lekkere eten en drinken zijn er nog meer voordelen die voortkomen uit een workation. Voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. 

Inspiratie

Een nieuwe omgeving zorgt vaak voor inspiratie en creativiteit. Er ontstaan nieuwe ideeën en er worden innovatieve oplossingen bedacht. En deze ideeën en oplossingen, die nemen jullie vervolgens weer mee naar kantoor!

Samenwerken

Nieuwe dingen ervaren zorgt voor een connectie. Door niet alleen tijdens, maar ook buiten werk dingen samen te doen, zijn jullie binnen no time een geoliede machine! 

Motivatie

Werknemers worden blij van een workation. Je kan het namelijk zien als een cadeautje van de werkgever; iets om dankbaar voor te mogen zijn! Werknemers voelen zich hierdoor gewaardeerd, wat hun motivatie vervolgens versterkt. 

Groei & ontwikkeling

De opgedane inspiratie, het beter samenwerken en de hogere motivatie zorgen aansluitend weer voor groei en ontwikkeling op individueel- en groepsniveau! 


Ondanks alle voordelen komen er ook wat aandachtspunten kijken bij een workation. Zorg voor duidelijke afspraken, een goede locatie en de juiste verwachtingen.

Verder heb je weinig nodig om een workation tot een succes te brengen!

Ps.: gegarandeerd blije werknemers! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?