Zo behaal jij je goede voornemens!

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 02-01-2024

2 Minuten

444 Keer bekeken

Het stellen van doelen vinden wij erg belangrijk! Doelen zorgen namelijk voor richting. En door die richting weet je waar je heen moet. Maar onderweg kan het gebeuren dat je verdwaald raakt. In deze blog geven wij tips over hoe jij dit jaar je goede voornemens wél gaat halen! 

Samen sta je sterker dan alleen

Vertel je collega's, vrienden en familie waar je mee bezig bent. Je omgeving heeft namelijk onbewust veel invloed op jouw gedrag. Door je goede voornemens te delen sta je er ook niet meer alleen voor. Jouw omgeving kan je helpen met het volhouden, je voorzien van tips en aanmoedigen!

Geef jezelf te tijd

Goede voornemens gaan vaak over gewoontes. Hoe jammer het misschien ook is, een gewoonte kun je niet van de ene op de andere dag veranderen. Verandering heeft tijd nodig. Het is dan ook erg belangrijk dat je jezelf de tijd geeft. Het duurt namelijk wel even voordat je een nieuwe gewoonte hebt ontwikkeld. 

Wees trots op je prestaties, ook als het even niet lukt

Probeer eens te kijken naar wat je wel al behaald hebt, in plaats van wat er niet is gelukt. Door te bedenken wat je allemaal al bereikt hebt, ervaar je een gevoel van trots. Dit gevoel helpt je vervolgens weer om op de juiste weg verder te gaan!

Leer van je fouten

Fouten maken is menselijk. Dus als je dan toch een fout maakt, is ervan leren het minste wat je kan doen! Door de reden van de fout te achterhalen, kan je in een andere situatie ervoor zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Het zal nooit in één keer goed gaan, maar elke stap vooruit is er één!

Schrijf je successen op

Van nature worden successen vaak ingehaald door fouten. Het opschrijven van je successen kan ervoor zorgen dat je deze meer naar de voorgrond haalt. Je staat daardoor meer stil bij je successen en maakt deze concreet. Als je dan even verdwaald bent, heb je een mooie houvast om je motivatie, en de weg, weer terug te vinden!

Concluderend: Wees niet te streng voor je zelf! 

Door te veel stil te staan bij je fouten raak je steeds meer verdwaald.

Reflecteer en leer van je fouten.

Geef jezelf de tijd en maak onderweg de ruimte om trots op jezelf te zijn.


Zet hem op! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?