Mijn route van horeca naar recruitment

Auteur: Claire de Jonge

Geplaatst op: 24-01-2024

3 Minuten

371 Keer bekeken

Op mijn 16e startte ik mijn carrière in de bediening van een Haarlems restaurantje. Toen wist ik al: de hospitality branche is mijn branche! Ik genoot er enorm van om de gasten het naar hun zin te maken en ging altijd voor een optimale klantbeleving door het verlenen van uitstekende service met een glimlach.


Zodoende bemachtigde ik na mijn afstuderen een baan als Accountmanager in het culinair entertainment en na 4 jaar vond ik een uitdaging als Accountmanager Events bij een toonaangevende evenementenlocatie in hartje Amsterdam. Ik was als een vis in het water en ik wist dan ook dat dit mijn toekomstpad was.


Maar toen..


Met de intrede van Corona kwam de hospitality branche stil te liggen. Ik moest opzoek naar werk buiten mijn veilige haven, in een andere sector.


Via via kwam een telefoongesprek met Jeroen, de eigenaar van Sparkling People, tot stand. Dat was zo'n leuk gesprek dat ik de volgende dag al aan tafel zat op het kantoor in Haarlem met Jeroen en de oud Vestigingsmanager Bart. Jeroen en Bart zagen wat in mij en een paar weken later mocht ik mijzelf Recruiter noemen.


Het was een sprong in het diepe en ik voer volledig op het vertrouwen van anderen. Grappig genoeg merkte ik al snel dat mijn kwaliteiten goed tot hun recht kwamen in dit vak. Ik ben heel sociaal en binnen recruitment spreek je iedere dag leuke nieuwe mensen. Mijn enthousiasme brengt mij ver met kandidaten en klanten. Ik ervaar net zoveel plezier wanneer ik iemand aan een nieuwe baan heb geholpen als wanneer een gast met een volle buik, een beetje dronken en met een glimlach de deur uit loopt. Tot slot heb ik geleerd om hard te werken en niet op te geven wanneer het moeilijk wordt en in dit vak moet je opgewassen zijn tegen tegenslagen.


Eerlijkheidshalve: het eerste half jaar was niet mijn beste werk. Ik was aan het zwemmen en wist niet goed welke kant ik op moest. Ik had mij verkeken op de moeilijkheidsgraad van recruitment en heb zelfs overwogen of ik niet beter de handdoek in de ring kon gooien. Gelukkig heb ik dat niet gedaan! Na een half jaar begon ik namelijk (eindelijk) kandidaten te plaatsen, na driekwart jaar draaide ik een positief kwartaal, na een jaar had ik mijzelf terugverdient en niet lang daarna werd ik Vestigingsmanager van Team Haarlem. Een supertoffe uitdaging en een kroon op mijn werk.


De stap van Recruiter naar manager was weer net zo spannend. Mijn hoofd tolde van alles wat er op mij af kwam, maar ik heb mij razendsnel ontwikkeld en nu ben ik al een tijd in control. Ik ben er waanzinnig trots op dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen vestiging en mijn eigen team. Ik word elke dag uitgedaagd en haal ontzettend veel voldoening, maar vooral ontzettend veel plezier uit mijn werk. En dat is waar het allemaal om draait toch? Iedere dag met een glimlach naar je werk! 


Wat ik meeneem uit dit avontuur?


Recruitment kan van onschatbare waarde zijn: het helpt je richting te bepalen en je blik te openen voor nieuwe avonturen.


Maar most of all: vallen, opstaan, uit die comfort zone, doorbijten en hard werken brengen je op hele mooie plekken!


Terug naar alle blogs 

Terug naar Sparkling People

Bekijk onze vacatures

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?