Wij willen samen winnen: onze reis naar de marathon van Amsterdam

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 30-01-2024

3 Minuten

476 Keer bekeken

De cultuur die we hebben, is niet een op zichzelf staand iets. Deze is namelijk gebouwd op vijf culturele waarden. Deze waarden geven dagelijks richting aan hoe we samenwerken en hoe we bijdragen aan het behalen van onze missie.


Wij willen samen winnen

Dit is één van de kernwaarden die de cultuur binnen de Sparklers definieert.

Niet zomaar een losse flodder die ergens in een boekje staat. Nee: het is een waarde die we ademen, die door onze aderen stroomt, en dagelijks terugkomt op de werkvloer. Hoe? Daar deel ik graag een verhaal over: onze voorbereiding op de marathon van Amsterdam.


Een uitdaging die verbindt

Onze Sparkers houden wel van een uitdaging, maar ook van anderen uitdagen. Dit keer was Bart de aanstichter. Hij stuurde een appje met: Wie durft?!, gevolgd door een link naar het inschrijfformulier van de marathon van Amsterdam. De reacties bestonden uit gemengde gevoelens. Met de Halve van Haarlem nog vers in het geheugen was het voor mij en andere Sparklers een flink obstakel.

Een hele marathon?! Dat is twee keer verder dan een halve! (Goed rekenwerk team).

Maar al snel werd voor velen duidelijk dat dit dé perfecte kans was om onze kernwaarde, wij willen samen winnen, in actie te zien.


Samen voorbereiden

En zo stroomden de eerste inschrijvingen binnen. Een marathon vereist natuurlijk een serieuze voorbereiding, dus er werden nieuwe schoenen gekocht, gelletjes aangeschaft en zorgpakketten met fysio behandelingen werden voor de zekerheid wat verder opgeschroefd. 

Ook werd er een Strava challenge aangemaakt: hierin tracken we alle meters die iedereen maakt. Ook daar schuilt gezonde competitie achter! 

Van onze snelste loper tot de marathon rookies, iedereen zet z'n beste beentje voor in deze challenge. We delen tips, lachen om onze fouten en juichen voor elke kleine overwinning. Zo versterken we de teamgeest en herinneren we ons eraan dat samen winnen niet alleen gaat over de finishlijn halen, maar ook over de gezamenlijke reis ernaartoe.


Samen zijn we sterker

De weg naar een marathon gaat zeker niet over rozen: blessures, slecht weer, of de combinatie tussen trainen en werken. Hoe fijn is het dan, dat je die struggles kunt delen met je collega's en elkaar kunt helpen! Samen zijn we echt sterker.


De weg naar de finish

De marathon is nog ver weg, maar we weten nu al dat 20 oktober een uitdagende dag gaat worden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Gelukkig staan we samen aan de startlijn, kunnen we elkaar helpen en toejuichen. Het maakt niet uit welke tijd we lopen, we winnen samen door deze uitdaging aan te gaan en over die finishlijn te lopen!


De voorbereiding op de marathon van Amsterdam is slechts één voorbeeld van hoe wij onze kernwaarde, samen winnen, in de praktijk brengen. Elke dag dagen we elkaar uit, ondersteunen we elkaar en vieren we onze successen - groot of klein. Want bij ons gaat het biet alleen om het behalen van de finishlijn, maar ook om de ervaringen, lessen en vriendschappen die we onderweg opdoen. 

Dus, terwijl we onze hardloopschoenen strikken en ons klaarmaken voor de volgende training, herinneren we onszelf eraan: samen winnen is meer dan een doel, het is onze manier van werken. En dat is iets waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?