Solliciteren naar werkgeluk

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 07-02-2024

3 Minuten

273 Keer bekeken

In de wereld van werk zoeken, is er een gouden sleutel tot succes die vaak over het hoofd wordt gezien: het najagen van werkgeluk. Werkgeluk kent geen vacaturetekst, het is een zoektocht waarin jij op zoek gaat naar de baan dat jou een glimlach bezorgd. Een baan die je niet alleen van brood op de plank voorziet, maar ook je ziel voedt.


Solliciteren naar werkgeluk gaat verder dan alleen het zoeken naar een baan die goed betaalt of dicht bij huis is. Het gaat over het vinden van een functie en een werkomgeving waar je je gewaardeerd voelt, waar je passies en vaardigheden worden benut, en waar je een zinvolle bijdrage kunt leveren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om te solliciteren naar werkgeluk. 


Begin met een grondige zelfanalyse om te begrijpen wat je echt zoekt in een baan. Vraag jezelf af wat je passies zijn, welke soorten activiteiten je energie geven, en wat je belangrijk vindt in het werk. Overweeg ook welke werkomgeving het beste bij je past, zoals de bedrijfscultuur, de werkplek, en de waarden van het bedrijf.


Tip:  Doe onderzoek naar bedrijven die bekend staan om hun positieve cultuur en die waarden delen die jij belangrijk vindt. Initieer bijvoorbeeld Glassdoor of LinkedIn om een beeld te krijgen van hoe het echt is om daar te werken.


Tijdens je sollicitatie

Gebruik sollicitatiegesprekken niet alleen om jezelf te verkopen, maar ook om te beoordelen of het bedrijf bij je past. Stel vragen over de bedrijfscultuur, de waarden van het bedrijf, en hoe succes wordt gemeten. Vraag naar voorbeelden van hoe het bedrijf zorgt voor het welzijn van zijn werknemers.


Let tijdens het hele sollicitatieproces goed op hoe je je voelt. Als iets niet goed voelt of als je twijfels hebt over de bedrijfscultuur of de mensen met wie je hebt gesproken, is het misschien niet de juiste plek voor jou.


Wanneer je een baanaanbieding krijgt, kijk dan verder dan alleen het salaris en de voordelen. Beoordeel hoe goed de baan en het bedrijf overeenkomen met je persoonlijke waarden en carrièredoelen.


Tip: Ga in gesprek met onze recruiters en zij bevelen op basis van jouw belangen leuke openstaande vacatures bij je aan! 


Denk aan werkgeluk als een taart. Zonder de juiste ingrediënten zoals richting, vitaliteit, verbinding, en een snufje fun, smaakt je taart naar niets. Maar met de juiste mix, kun je een carrière bakken die je elke dag met een glimlach laat opstaan.


Dus, voordat je op 'solliciteer nu' klikt, vraag jezelf af: "Zal deze baan mij werkgeluk brengen?" Zo niet, misschien is het tijd om je recept voor succes te herzien en te solliciteren naar werkgeluk. Want aan het eind van de dag, wie wil er nou niet werken met een glimlach?


Terug naar alle blogs

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?