Wij stretchen onze comfortzone: de mogelijkheid om te werken in Lissabon

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 27-02-2024

3 Minuten

398 Keer bekeken

De cultuur die we hebben binnen Sparkling People, is niet een losstaand iets.

Onze cultuur is namelijk gebouwd op vijf culturele waarden. Deze waarden geven iedere dag richting aan hoe we met elkaar samenwerken en hoe we zorgen dat we onze missie realiseren. 


Wij stretchen onze comfortzone

Een van de kernwaarden waarop onze cultuur is gebouwd, is 'Avontuur - wij stretchen onze comfortzone'. Dit is niet zomaar een zin die we ergens op de muur hebben geschilderd, om vervolgens het bestaan ervan te vergeten. Deze waarde stroomt door in ons werk en onze cultuur. Het betekent dat we continu lef en creativiteit tonen, nieuwe dingen uitproberen en zelf vormgeven aan ons werkende leven. Het is een uitnodiging aan iedereen die deel uitmaakt van ons team om verder te kijken dan het bekende en veilige. Maar hoe brengen we deze waarde in de praktijk? Laat me je meenemen in mijn recente workation naar Lissabon.


Op avontuur

Lissabon. Bekend van de kronkelende klinkerstraatjes, de steile heuvels, de gele trams én van het Sparkling People International kantoor. Daar mocht ik dan ook een week vertoeven. De keuze om een week naar Lissabon te gaan was snel gemaakt. Februari in Nederland betekent namelijk: regen, grijs en grauw. In Lissabon is het: voorjaarstemperaturen, zon en terrasjes. Die vliegtickets werden dus snel geboekt.


Internationale kantoren

Bij Sparkling People hebben we het geluk dat we internationale kantoren hebben. Dat geeft ons de unieke mogelijkheid om werk en vakantie te combineren. Dot beleid stimuleert niet alleen flexibiliteit en autonomie: het moedigt mensen ook aan om hun horizon te verbreden, letterlijk en figuurlijk. Ik geloof dat een andere omgeving en andere mensen om je heen inspiratie aanwakkert en nieuwe ideeën opwekt.


Uitdagingen

Uitdagingen waren er natuurlijk ook, ook al waren ze klein. In Lissabon begint de werkdag een uurtje eerder. Dat was even schakelen en betekende dat ik mijn ritme een beetje moest aanpassen. Ook de balans vinden tussen werken en vakantie vieren vond ik in het begin lastig. Want wanneer is het moment er om je laptop dicht te klappen en te gaan genieten van de stad?


Nieuwe dingen uitproberen

Terugkijkend op mijn workation in Lissabon ben ik blij dat we bij Sparkling People de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen. Om een nieuwe werkomgeving te verkennen. Om het werkritme aan te passen. Leuk om de collega's in Lissabon live te zien, te spreken en te zien werken.


Zo gaan we bij Sparkling People op avontuur, stretchen we onze comfortzone en geven we zelf vorm aan ons - werkende - leven. 

Deze blog is niet alleen een verhaal over mijn ervaringen: het is een uitnodiging aan jou om ook je comfortzone te stretchen. Of het nu gaat om het verkennen van een nieuwe stad, het leren van een nieuwe vaardigheid, of het aangaan van een uitdagend project.


Onthoud dat groei vaak plaatsvindt aan de rand van je comfortzone!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?