Acht tips voor het onderhandelen over je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Auteur: Lennart Verver

Geplaatst op: 20-03-2024

3 Minuten

525 Keer bekeken

In de wereld van werk en carrière is het essentieel om je eigen waarde te kennen, vooral wanneer je staat op het punt om salarisonderhandelingen te voeren. In deze blog staan acht tips over hoe jij je het beste kan voorbereiden op een onderhandeling over je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Ken je waarde

Bij het onderhandelen over je salaris is het belangrijk om je eigen waarde te kennen. Maar hoe kom je hier achter? Kijk naar factoren zoals je opleiding, ervaring in het werk, de verantwoordelijkheden die je momenteel draagt, doelstellingen die je hebt behaald en kwaliteiten die relevant zijn voor de baan. Zorg ervoor dat het salaris dat je vraagt overeenkomt met jouw waarde en dat deze passend is voor de functie. Het is ook belangrijk om na te gaan wat gebruikelijk is voor vergelijkbare posities binnen jouw branche of bedrijf.


Bereid je goed voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet op papier wat je prestaties zijn en hoe je bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Denk ook na over wat je in de toekomst kunt bieden. Dit maakt het makkelijker om te onderbouwen waarom je een bepaald salaris of bepaalde voorwaarden verdient.

 

Denk verder dan alleen het salaris 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen je werkplezier en levenskwaliteit sterk verbeteren. Denk aan flexibele werktijden, de mogelijkheid tot thuiswerken, extra vakantiedagen of een persoonlijk budget om je op professioneel niveau te verbeteren. Bepaal wat voor jou belangrijk is en breng dit ter sprake. Het gaat niet alleen om het geld, maar ook om de kwaliteit van je werkleven en werkplezier.

 

Bepaal je grenzen

Voordat je gaat onderhandelen over je salaris is het belangrijk dat je eerst bepaald wat voor jou de ideale salaris is. Als je dit hebt gedaan is het vervolgens belangrijk dat je ook bepaald wat de minimale salaris is waarmee jij akkoord zal gaan. Waarom deze grenzen stellen? Omdat deze grenzen je houvast geven als je in je salarisonderhandeling zit. Op deze manier voorkom je ook dat je al snel met het eerste bod akkoord gaat. Als je werkgever volgens jou echt een te laag bod doet, beargumenteer dan duidelijk waarom jij denkt dat je meer verdient.

 

Wees realistisch maar ambitieus

Zet hoog in, maar blijf realistisch. Dit toont aan dat je ambitieus bent maar ook dat je inzicht hebt in de markt en de positie van het bedrijf. Een te hoge eis kan afschrikken, terwijl een te lage eis je kan onderschatten. Het vinden van de juiste balans is cruciaal.


Luister en wees flexibel

Onderhandelen is een tweerichtingsgesprek. Luister naar wat de werkgever te zeggen heeft en wees bereid om compromissen te sluiten. Dit toont aan dat je redelijk en flexibel bent, eigenschappen die in elke werkomgeving gewaardeerd worden. Soms kan je meer bereiken door flexibel te zijn dan door sterk vast te houden aan je eisen.

 

Bereid je voor op tegenargumenten

Wees voorbereid op mogelijke tegenargumenten en bedenk hoe je hierop kunt reageren. Dit helpt je om niet uit het veld geslagen te worden tijdens het gesprek. Een goede voorbereiding hierop toont aan dat je doordacht te werk gaat en niet alleen maar eist zonder onderbouwing.

 

Sluit positief af

Hoe het gesprek ook loopt, zorg dat je het positief afrondt. Bedank de ander voor hun tijd. Dit laat een goede indruk achter en houdt de deur open voor toekomstige gesprekken of onderhandelingen met deze werkgever.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?