Rage Applying
Auteur: Emmanuel van Ommen
Geplaatst op: 03-04-2024
3 Minuten
422 Keer bekeken
Misschien heb je het wel gezien terwijl jij je bevond in een eindeloze loop van TikToks of Reels, terwijl je op werk je taken omzeilt, het fenomeen 'Rage Applying'. Ironisch niet? Klinkt als de oplossing als je er helemaal klaar mee bent, vooral wanneer jij je zoveelste rotdag op werk hebt gehad of een teleurstellende salarisonderhandeling achter de rug hebt. Maar is het het waard? Durf je het risico aan?
First things first: wat is Rage Applying?
Hoewel je het misschien herkent van social media, kan wat onduidelijk zijn qua definitie. De vertaling klinkt behoorlijk intens. Maar, het concept is vrij eenvoudig: het houdt in dat je tegelijkertijd bij een groot aantal bedrijven solliciteert, en dat zo uitgebreid mogelijk. Deze massale sollicitatiegolf is vaak een reactie op ontevredenheid over je huidige werkplek, waar je je mogelijk ondergewaardeerd voelt, onvoldoende betaald krijgt, of simpelweg ongelukkig bent.
Wanneer is het tijd voor rage applying?
Rage applying wordt aantrekkelijk wanneer je vastberaden bent je huidige werkplek te verlaten, klaar om nieuwe horizonten te verkennen. Het is een strategie waarbij je je netten breed uitzet, solliciterend bij een breed scala aan bedrijven om je kansen op een vervullende carrièreswitch te maximaliseren. Maar voordat je je in deze sollicitatie-marathon stort, is het cruciaal om even pas op de plaats te maken.
Vraag jezelf af: Is dit slechts een reactie op een vervelende werkdag, of borrelt er diepere ontevredenheid? Heb je alle mogelijkheden voor verbetering, zoals gesprekken over werkdruk of salaris, al verkend? Zodra je deze zelfreflectie hebt doorlopen en besluit de sprong te wagen, vergeet dan niet je unieke vaardigheden, opleiding, en ervaring te benadrukken op je cv. Dit niet alleen als een showcase van je competenties, maar ook om jezelf eraan te herinneren van de waarde die je brengt. Met deze zelfkennis sta je sterker tijdens onderhandelingen, klaar om met flair je wensen op tafel te leggen.
Wat zijn de nadelen van rage applying?
Het gras is niet altijd groener aan de overkant, en dat geldt ook bij rage applying. Hoewel het in eerste instantie een aantrekkelijke ontsnappingsroute lijkt uit een onaangename werkpositie, brengt het ook zijn eigen set aan nadelen met zich mee. Zo kan je op een werkplek eindigen waar je uiteindelijk toch niet met een glimlach naar werk gaat. Ook is de kans aanwezig dat je vaak 'nee' te horen krijgt. Dat is iets waar je dikke huid voor moet hebben.
Voordelen van rage applying
Maar het kan ook zijn dat jouw gewenste uitgangspositie een realiteit wordt. Jij hebt de regie over jouw carrière; voel jij je verstrikt in je huidige baan, dan biedt rage applying een gedurfde ontsnappingsroute, soms zelfs leidend tot die droomjob met een gewenst salarisstrookje. Door jezelf in de markt te zetten via talrijke sollicitaties, vergaar je niet alleen een schat aan gesprekservaring - waardoor je binnen de kortste keren jouw sterke en zwakke punten met gemak uit de doeken doet - maar ga je ook sneller jouw ware waarde in de professionele jungle herkennen. Je leert welke skills werkgevers begeren en waar je nog aan moet schaven. Deze strategie is jouw persoonlijke avontuur naar zelfontdekking en professionele groei.
Heb jij na het lezen van deze blog het idee dat rage applying iets voor jou is? Bekijk onze vacatures hier.
Heb jij liever gelijk de vacatures die bij je past? Spreek een van onze recruiters!
Deel dit artikel op social media
1
Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht
2
Schrijf je in en solliciteer
3
In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen
4
Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever
5
We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject
6
Start met jouw nieuwe baan!